Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Mart 2024 Salı

Almanya: Öğrencileri savaşa hazırlamalıyız

Almanya'nın FDP'li Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, askeri personelin okullara giderek öğrencileri savaşa hazırlaması gerektiğini söyledi.

Almanya: Öğrencileri savaşa hazırlamalıyız

Almanya Federal Eğitim Bakanı Bettina Stark-Watzinger, eğitim kurumlarına gençleri savaş gibi olası kriz durumlarına karşı daha iyi hazırlamak amacıyla çağrıda bulundu. Funke medyaya konuşan Stark-Watzinger; toplumun pandemi, doğal afetler ve özellikle savaş gibi çeşitli kriz durumlarına karşı daha dirençli olması gerektiğinin altını çizdi. Bu bağlamda, sivil savunma eğitimlerinin okullarda düzenlenmesi gerektiğini ve bunun önemli bir sorumluluk olduğunu vurguladı. İngiltere'de sivil savunma tatbikatlarının okulların günlük yaşamının bir parçası haline geldiğini belirterek, Almanya'da da benzer bir uygulamanın yapılmasını önerdi.

"Askeri personel okullara gitsin"

Bakan, ayrıca, öğrenciler ile Alman Ordusu (Bundeswehr) arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin önemini de dile getirdi. Askeri personelin okullara giderek, Bundeswehr'in ülkenin güvenliği için yaptıklarını öğrencilere anlatmasının faydalı olacağını ifade etti. Bakan Stark-Watzinger, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısının ardından kişisel olarak kendisine bir savunma durumunda ne yapacağını sorduğunu belirtti ve bir savunma durumunda kendisinin silaha sarılmayı hayal edebileceğini açıkladı. Ukraynalıların gösterdikleri cesaret ve direnç karşısında hayranlık duyduğunu ve bu tür bir durumun ancak yaşandığında net bir şekilde anlaşılabileceğini dile getirdi.

"Savunma durumunda ben de silaha sarılabilirim"

Stark-Watzinger, bu konuda açık bir tavır sergileyerek, bir savunma durumunda silaha sarılmanın kendisi için bir seçenek olabileceğini söyledi. Bu açıklama, Almanya'da ve uluslararası alanda dikkat çekici bir konuşma olarak değerlendirildi ve eğitim sistemleri içerisinde kriz durumlarına karşı hazırlığın önemine dair geniş çaplı bir tartışma başlattı.

VBE: Öğrencileri eğitmek öğretmenlerin işi

Eğitim Bakanı'nın kriz durumlarında Bundeswehr'in okullara gönderilmesi önerisine, Eğitim ve Öğretim Birliği (VBE) karşı çıktı. VBE Başkanı Gerhard Brand, öğrencilerin savaş, salgın hastalıklar ve doğal afetler gibi zorlu konularda bilgilendirilmesinin okulun sorumluluğunda olduğunu ve bu bilgilendirmenin pedagojik eğitimli öğretmenler tarafından yapılması gerektiğini belirtti. Brand, okula akseri personelin gelmesi gibi durumların çocuklarda kaygı yaratabileceğine dikkat çekerek, öğretmenlerin bu korkuyu giderme görevine sahip olduğunu ifade etti. Ayrıca, bu önemli görev için Bundeswehr, büyük özel şirket temsilcileri veya siyasetçilerin okullara davet edilmesinin gerekli olmadığını vurguladı.

Zorunlu askerlik tartışılıyor

Öte yandan, Federal Savunma Bakanı Boris Pistorius, yasama döneminin sona ermeden önce Almanya'da zorunlu askerliğin tekrar getirilmesi için hazırlıklara başladığını duyurmuştu. Stern dergisinin Forsa anketine göre, Almanların yüzde 52'si 2011 yılında kaldırılan zorunlu askerlik uygulamasının yeniden başlatılmasını destekliyor. Pistorius, zorunlu askerlik hizmetinin kaldırılmasının bir hata olduğunu dile getirdi.

Geri Dön 19 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN