Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Eylül 2023 Cuma

Almanya bu kez testi geçti

Almanya, ülke genelinde deprem, yangın, elektrik kesintileri ve radyasyon gibi acil durumlara hazırlık amacıyla uyarı sistemlerini test etti. Test bu kez sınıfı geçti.

Almanya bu kez testi geçti

Sivil Savunma ve Afet Yardımı Dairesi (BBK), halkın acil durumlara hazır olmasını sağlamak için üçüncü kez bir uygulama gerçekleştirdi. Bu kapsamda, ülke çapında saat 11.00'de uyarı sirenleri iki kez çaldı ve 11.45'te BBK tarafından uyarı sonlandırıldı.

Erken uyarı sirenleri, belediyeler tarafından işletilen 38 bin siren ağı, geleneksel medya olan radyo ve televizyon aracılığıyla çalındı ve yaklaşık 6 bin 600 dijital reklam panosunda uyarılar yayınlandı.

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, uygulamanın başarılı geçtiğini belirterek, "Uyarı sistemlerimiz büyük bir stres testini başarıyla geçti. İnsanlara doğrudan cep telefonlarına gönderilen uyarı mesajları, sirenler, NINA (Acil Durum ve Bilgilendirme) uygulaması veya televizyon ve radyo aracılığıyla yapılan uyarılar, neredeyse herkese Almanya genelinde ulaştı." dedi.

Faeser, iyi çalışan uyarı sistemlerinin hayati öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Yangınlar, şiddetli fırtınalar, orman yangınları veya diğer tehlikeler söz konusu olduğunda zamanında yapılan bir uyarı hayat kurtarabilir." şeklinde konuştu.

Federal hükümet, ülke genelindeki siren ağının genişletilmesini desteklemek için yaklaşık 90 milyon avro ayırdı. Soğuk Savaş'ın sona ermesinin ardından sirenler birçok yerde gereksiz görülerek sökülmüş veya tamir edilmemişti.

Alman Sivil Savunma ve Afet Yardımı Dairesi, 2020 yılından bu yana her yıl eylül ayının ikinci perşembe gününü "uyarı günü" olarak ilan ederek ülke çapında acil durumlara hazırlık etkinlikleri düzenliyor.

Geri Dön 15 Eylül 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN