Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Mayıs 2024 Pazartesi

Alman Ordusu'nda bir güvenlik açığı daha

Alman Ordusu'nda, mart ayındaki üst düzey askeri görüşmelerin sızdırılması skandalının ardından bir güvenlik açığı daha yaşandı.

Alman ordusu, kullandığı Webex video konferans platformunda tespit edilen bir güvenlik açığının 24 saat içinde giderildiğini duyurdu. Siber ve Bilgi Komutanlığı sözcüsü, cumartesi günü yaptığı açıklamada, bu açığın kısa sürede çözüldüğünü belirtti. Zeit Online'da yer alan habere göre; bu güvenlik açığı nedeniyle cuma akşamına kadar 6 binden fazla video konferansın bilgilerine internet üzerinden erişilebiliyordu. Bu bilgiler arasında bazı gizli toplantıların tarihleri, saatleri ve davet eden kişilerin bilgileri bulunuyordu.

Alman Ordusu: Herhangi bir gizli içerik sızdırılmadı

Ordu, yapılan açıklamada, güvenlik açığının "video konferanslara fark edilmeden veya yetkisiz katılımı" engellediğini, dolayısıyla herhangi bir gizli içeriğin sızdırılmadığını vurguladı. Ancak bu durum, Yeşiller partisi Milletvekili Konstantin von Notz tarafından eleştirildi. Von Notz, Savunma Bakanlığını "büyük dikkatsizlik" yapmakla suçlayarak, özellikle güvenlik açısından hassas bilgilerle çalışan kurumların siber güvenliğinin ne kadar önemli olduğunu belirtti.

Ayyuka çıkan ikinci güvenlik açığı

Bu olay, Alman ordusunda mart ayında yaşanan bir dinleme skandalının ardından ikinci büyük güvenlik sorunu olarak kaydedildi. Russia Today, Alman subaylarına ait olduğu iddia edilen ve doğruluğu teyit edilen bir ses kaydını yayımlamıştı. Bu kayıtta, Alman Hava Kuvvetleri Komutanı Ingo Gerhartz'ın diğer üst düzey ordu mensuplarıyla Ukrayna'ya Taurus füzeleri verilmesi durumunda ortaya çıkabilecek ihtimalleri tartıştığı duyuluyordu. Savunma Bakanı Boris Pistorius, ses kaydının sızdırılmasının bir "kişisel kullanım hatası" sonucu olduğunu ifade etmiş, ancak ordudaki güvenlik açığı iddialarını reddetmişti.

Geri Dön 06 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN