Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mayıs 2024 Perşembe

AfD'li Höcke'ye Nazi sloganı kullanmaktan ceza

Aşırı sağcı AfD'li siyasetçi Björn Höcke, Nazi döneminden yasaklı bir sloganı kullanmaktan suçlu bulundu ve 13 bin avro para cezasına çarptırıldı.

Höcke, Mayıs 2021'de Merseburg'da yaptığı bir konuşmada, Nasyonal Sosyalist Alman İşçi Partisi'ne (NSDAP) bağlı paramiliter güçlerden oluşan Fırtına Birliği'nin (SA) yasaklı "Her şey Almanya için" sloganını kullanmıştı. Halle Eyalet Mahkemesi, Höcke'nin bu sloganı kasten kullandığını belirtti. Savcı, Höcke için altı ay hapis cezası ve iki yıl erteleme talep etti, ancak mahkeme para cezası verdi. Höcke'nin avukatları, müvekkillerinin beraatini istedi ve sloganın planlı veya hazırlıklı bir şekilde kullanılmadığını savundu. Kararın temyize gitmesi için bir hafta süre bulunuyor.

AfD'nin Thüringen'de liste başı adayı

Höcke, 1 Eylül'de Thüringen'de yapılacak seçimlerde AfD'nin liste başı adayı olarak yarışıyor. AfD'nin Thüringen teşkilatı, iç istihbarat tarafından aşırı sağcı olarak sınıflandırılıyor. Höcke'nin Gera'da Aralık 2023'te yaptığı bir konuşmada aynı sloganı kullanması nedeniyle hakkında başka bir dava daha bulunuyor. Ayrıca, halk arasında nefreti yayma şüphesiyle açılan bir dava daha var.

AfD düşüşe geçti ama hâlâ ikinci parti

Bild gazetesi adına INSA araştırma şirketi tarafından yapılan son ankete göre, Almanya’da bu hafta sonu genel seçim olsa, CDU/CSU yüzde 30.5, AfD yüzde 17, SPD yüzde 15.5, Yeşiller yüzde 13, Birlik Sahra Wagenknecht (BSW) yüzde 7, FDP yüzde 5 ve Sol Parti yüzde 3 oy alacak. Geçen yılın sonlarına doğru oy oranı yüzde 23’e yükselen AfD’ye destek yüzde 6 azaldı. Ancak AfD yine de ‘ikinci güçlü parti’ konumunu koruyor. Aynı ankete göre, bu yılın başlarında yüzde 17’si “Oyumu kesinlikle AfD’ye vereceğim” diyen seçmenlerin oranı yüzde 13’e düştü. “AfD’ye kesinlikle oy vermem” diyenlerin oranı ise yüzde 56’dan 57’ye yükseldi.

Potsdam toplantısı

AfD’ye desteğin azalmasında en büyük etken, geçen yıl kasım ayında Berlin yakınlarındaki Potsdam kentinde bazı AfD’li politikacıların da katıldığı aşırı sağcılar tarafından düzenlenen toplantıda, Almanya’da yaşayan milyonlarca göçmen kökenli insan ve sığınmacıları sınır dışı etme, hatta bir Afrika ülkesine sürgün etme planlarının ortaya çıkması oldu. Ayrıca, AfD’li bazı politikacıların Rusya’dan parasal destek aldığı iddiaları ve bir milletvekilinin bürosunda çalışan birinin Çin adına casusluk yaptığının ortaya çıkması da partiden kaçışı hızlandırdı.

Geri Dön 16 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN