Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Ağustos 2023 Salı

AfD ile Avrupa arasında çekişme büyüyor

Aşırı sağcı AfD, Avrupa Birliği'nin (AB) başarısız bir proje olduğunu iddia ederek, AB'nin 'Avrupa Ulusları Federasyonu' olarak yeniden kurulmasını talep etti. Fransız Bakan Laurence Boone ise AfD'nin AB için bir tehdit olduğunu söyledi.

Ülkenin ikinci büyük partisi olan AfD, gelecek yıl haziran ayında yapılacak Avrupa Parlamentosu (AP) seçimleri öncesi Magdeburg kentinde toplandı. AfD eş başkanlarından Alice Weidel, toplantıda 'Dexit' olarak bilinen AB'yi tamamen reddetme görüşüne sahip parti yöneticileriyle yapılan müzakereler sonucu, yeni program olarak 'ana vatanlardan oluşan bir Avrupa, egemen, demokratik devletlerden oluşan bir Avrupa topluluğu' fikrini desteklediklerini açıkladı.

Toplantıda, gelecek yıl yapılacak AP seçimleri için hazırlanan 35 kişilik adaylık listesi de kesinleştirildi. Konuşmalarda, AB'nin göç ve iklim politikaları gibi tüm önemli alanlarda 'tamamen başarısız' olduğu vurgulanarak, avro gibi Avrupa para biriminden vazgeçilmesi gerektiği görüşü öne çıktı.

Eski Şansölye Angela Merkel'in Hristiyan Demokrat Birliği (CDU) ile yapılacak işbirliği fikrine karşı çıkıldı. AfD eş başkanlarından Tino Chrupalla, daha önceki bir konuşmasında, partisi AfD'nin CDU ile arasındaki 'güvenlik duvarını' kaldırıp bazı konularda işbirliği yapmasını savunmuştu.

Fransız Bakan: AfD, AB için tehdit 

Fransa'nın AB İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Laurence Boone, AfD’nin yükselişinin ‘Avrupa'nın istikrarı için bir tehdit’ oluşturduğunu söyledi. Boone, Fransız LCI televizyonuna yaptığı açıklamada, AfD'nin Ukrayna'ya sırtını dönerek Avrupa Parlamentosu'ndaki oylarıyla Avrupa'yı yıpratma politikası güttüğünü savundu.

Boone, AfD'nin Rusya yanlısı bir pozisyonda olduğunun herkesçe bilindiğini, bu durumun endişe verici olduğunu ifade etti ve "Bence AfD'ye gerçekten kulak vermemiz gerekiyor çünkü aşırı sağ partilerin AB'yi hedef alan söylemlerinin maskesiz yüzünü yansıtıyor" değerlendirmesinde bulundu. Fransız Bakan, AfD için 'Avrupa aşırı sağının en radikal hâli' ifadesini kullandı.

Alman AfD, AB'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına karşı çıkarken, Fransa'da aşırı sağ parti Ulusal Birlik (RN) AfD'ye destek veriyor. Boone, aşırı sağ partilerin Avrupa'nın istikrarını tehdit eden söylemlerine dikkat çekerek, AfD'nin yükselişine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Geri Dön 08 Ağustos 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN