AVRUPADAN Youtube Video
3 Almandan 1’i psikolojisi bozuk
Almanların üçte biri ruh sağlığı sorunları yaşıyor. En büyük risk altındaki grup ise 18-24 yaş arası gençler. Geleceğe dair kaygılar hızla artıyor.
Savaş, iklim krizi, ekonomik belirsizlik, ilişkisel sorunlar ve iş kaygısı… Tüm bu faktörler, Almanya’da yaşayan milyonlarca insanın ruh sağlığını tehdit ediyor. AXA tarafından yayımlanan Ruh Sağlığı Raporu’na göre, Almanların yüzde 34’ü depresyon, anksiyete bozuklukları, yeme bozuklukları ya da obsesif kompulsif bozukluklar gibi ruhsal rahatsızlıklarla mücadele ediyor.
Gençler ruhsal krizle karşı karşıya
18-24 yaş grubundaki bireylerin yüzde 54’ü en az bir ruhsal hastalık yaşadığını belirtiyor. Bu oran, geçen yıl yüzde 41’di. Gençler, sosyal baskılar, belirsizlik ve gelecek korkusu nedeniyle en kırılgan grup olarak öne çıkıyor. Buna karşılık, 65-75 yaş aralığındaki bireylerde bu oran sadece yüzde 15.
Gelecek karamsarlığı yayılıyor
Almanların yalnızca yüzde 40’ı genel olarak geleceğe iyimser bakıyor. Özellikle 35-54 yaş arası bireylerde bu oran yüzde 35’e kadar düşüyor. Geleceğe dair belirsizlik, halkın yüzde 45’inin ruh sağlığını doğrudan etkiliyor.
Kaygılar çeşitleniyor, yalnızlık öne çıkıyor
Katılımcılar arasında işini kaybetme korkusu yüzde 41, toplumsal-siyasal huzursuzluk yüzde 39 ve medyadaki sürekli olumsuz haberlerin etkisi yüzde 38 ile öne çıkıyor. Ayrıca, Almanların üçte biri (yüzde 33), yalnızlık ve sosyal izolasyonun psikolojilerini olumsuz etkilediğini söylüyor.
Çoğu profesyonel tanı alıyor
Araştırmaya göre, ruhsal rahatsızlık yaşayanların yüzde 71’i bu durumu bir hekim ya da uzman tarafından teşhis ettirmiş. Kendi kendine tanı koyduğunu belirtenlerin oranı ise sadece yüzde 15. Bu da toplumda ruh sağlığı konusunda farkındalığın ve yardım arayışının arttığını gösteriyor.
Geri Dön 25 Nisan 2025 Cuma Önceki Yazılar