Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye'de yerel seçim: CHP 47 yıl sonra ilk kez birinci parti

Türkiye'deki yerel seçimlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 47 yıl sonra ilk kez en çok oyu alarak seçimlerden birinci parti olarak çıktı.

Türkiye'de yerel seçim: CHP 47 yıl sonra ilk kez birinci parti

Resmi olmayan sonuçlara göre; CHP, Türkiye genelinde 14'ü büyükşehir olmak üzere toplam 35 belediye başkanlığını kazandı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) ise, oy oranında ilk kez ikinci sıraya gerileyerek, 12'si büyükşehir olmak üzere 24 ilde önde tamamladı. Yeniden Refah Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA Partisi) ve İYİ Parti de belediye başkanlıkları kazandı. Seçime katılım oranı, geçmiş yıllara kıyasla düşüş gösterdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de CHP adayları seçimleri kazandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yüzde 51 oy oranıyla yeniden seçilirken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yüzde 60'ın üzerinde bir oy oranıyla görevine devam etti. İzmir'de ise CHP adayı Cemil Tugay, yaklaşık yüzde 49 oy alarak kazandı.

Bursa, Adıyaman ve Afyonkarahisar gibi illerde CHP'nin adayları belediye başkanı seçildi. Şanlıurfa'da Yeniden Refah Partisi (YRP) adayı Mehmet Kasım Gülpınar ve Yozgat'ta YRP adayı Kazım Arslan başkanlık koltuğuna oturdu.

Seçime katılım oranı yüzde 78,5 olarak kaydedildi. Bu oran, kayıtlı 61 milyon 430 bin seçmenden 47 milyon 714 bininin oy kullanması anlamına geliyor. Böylece, yaklaşık 13,5 milyon seçmen sandığa gitmedi. Manisa en yüksek, Bingöl ise en düşük katılım oranına sahip iller oldu

Türkiye'deki yerel seçimler, Almanya başta olmak üzere dünya basınında geniş yer buldu ve ülkenin geleceğini şekillendirecek kritik bir dönüm noktası olarak değerlendirildi. Alman medyasında seçimler çeşitli perspektiflerden ele alındı.

Geri Dön 01 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN