Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
04 Ağustos 2022 Perşembe

Yeni koronavirüs önlemleri belli oldu!

Almanya’da yeni koronavirüs önlemleri belli oldu. Hava ulaşımında ve toplu taşımada maske zorunluluğu 1 Ekim’den sonra da sürecek.

Yeni koronavirüs önlemleri belli oldu!

Almanya’da koronavirüs salgınında yaz dalgası sürüyor. Son 24 saatte ülke genelinde 87 bin 681 yeni vaka tespit edildi, 210 kişi yaşamını yitirdi. Sonbaharda daha büyük bir dalga gelebileceği konusunda endişeler de sürüyor.

Adalet Bakanlığı, 23 Eylül'e kadar yürürlükte olan Enfeksiyon Koruma Yasası'nın yeniden düzenlenmesine ilişkin Sağlık Bakanlığı ile üzerinde anlaştığı yasa tasarısına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada sonbahar ve kış aylarında koronavirüs vakalarının artabileceğine işaret edildi ve yasada değişiklikler yapılmasının gerekli olduğu ifade edildi. Yeni kurallar 1 Ekim 2022 ile 7 Nisan 2023 arasında geçerli olacak. Tasarı ise bu ay içerisinde bakanlar kuruluna sunulacak.

Tasarıya göre ülke genelinde hava ulaşımında ve toplu taşımada maske zorunluluğu 1 Ekim’den sonra da sürecek. Eyaletlere ise sağlık sisteminin işlevini yerine getirebilmesi adına halka açık ‘kapalı mekanlarda’ maske zorunluluğu getirme imkânı sunulacak. Öte yandan kültür ve spor etkinlikleri ile restoranlarda; iyileşmiş, koronavirüs testi negatif olanlar ve son 3 ay içerisinde aşı vurulmuş ve tüm aşılarını tamamlamış kişiler bu zorunluluğun dışında tutulacak.

Okullarda eğitimin devam edebilmesi adına da beşinci sınıftan itibaren, gerekli görülmesi hâlinde, maske zorunluluğu uygulanabilecek. Eyaletler, cezaevleri, mülteci yurtları, kreş ve okullar gibi insanların toplu halde olduğu belirli yerlerde test zorunluluğu da getirebilecek.

Eyalet meclisleri; açık havada yapılan etkinliklerde de maske zorunluluğu getirebilecek. Ayrıca gerekli görülmesi hâlinde halka açık olan ‘kapalı mekanlarda’ yapılan etkinliklere katılacakların sayısına da sınırlama getirilebilecek.

Baden-Württemberg Eyaleti Sağlık Bakanı Manne Lucha ise yasa tasarısını eleştirdi. Tasarıda eyaletlerin alabileceği daha geniş kapsamlı önemli önlemlerin yer almadığını belirten Lucha, salgında kritik gelişme olması durumda insanlara temas kısıtlaması getirilmesini de istedi.

Geri Dön 04 Ağustos 2022 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN