Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Ağustos 2022 Salı

SPD’nin yeni destek paketinin ayrıntıları ortaya çıkıyor

Almanya’da hayat pahalılığına karşı vatandaşı korumak için üçüncü bir destek paketi hazırlanıyor. Pakette indirimli toplu taşıma bileti ve tek seferlik yardımlar da bulunuyor.

SPD’nin yeni destek paketinin ayrıntıları ortaya çıkıyor

Almanya’da 9 avroluk indirimli toplu taşıma bileti uygulaması yarın sona erecek. Bunun yerine nasıl bir çözüm getirileceği tartışması sürüyor. SPD ülke çapında geçerli aylık 49 avroluk bilet uygulaması öneriyor. Ancak bu maliyeti federal hükûmetin mi eyaletlerin mi üstleneceği tartışmaları sürüyor. Plana göre maliyetin yarı yarıya ödenmesi talep ediliyor.

Dar ve orta gelirli kişilere, emeklilere, öğrencilere, mesleki eğitim yapanlara ve işsizlik ödeneği alanlara tek seferlik ödeme planlanıyor. Bu ödemenin miktarı ise henüz belli değil.

Bununla birlikte destek paketinde elektrik faturasını ödeyemeyenlerin sözleşmelerinin iptal edilmesinin de zorlaştırılması planlanıyor. 2021-2022 dönemi için Nebenkosten’ları ödeyemeyen kiracıların 6 ay boyunca sözleşme iptallerine karşı korunması isteniyor.

Hartz IV dahil, temel güvenlik yardımlarının da kısa vadede enflasyona göre ayarlanması bekleniyor. Yüksek zam oranları yıl başında duyurulacak.

Elektrik ve gaz freni de getirilmek isteniyor. Bunun miktarı ise henüz hesaplanmadı. İflasları önlemek ve belediye enerji tedarikçileri için kalkan oluşturmak isteyen SPD, ekim ayından itibaren doğalgaz tüketicilerinin ödeyeceği 2,4 sentlik ek katkı payından kâr eden şirketlerin faydalananmaması için yeniden bir ayarlama yapmaya hazırlanıyor. Bununla birlikte krizin maliyetlerini adil bir şekilde dağıtmak adına krizden kâr eden şirketler için aşırı kâr vergisi getirilmesi önerildi.

Nükleer santrallerin açık kalmasına ise karşı çıkıldı. Bu tartışma ‘sahte’ olarak yorumlandı.

Taslak, 1-2 Eylül’de yapılacak SPD Federal Meclis Grup Toplantısı’nda karar bağlanacak. Ardından koalisyon ortaklarına sunulacak. Yeşiller ile SPD taslaktaki birçok konuda hemfikir.

CDU Lideri Merz: İhtiyacı olana 1000 avro

Öte yandan CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, hükûmetin yardım planından yüksek gelirlilerin de faydalanmasına tepki gösterdi. Hükûmetin öncelikle dar gelirlilere odaklanması gerektiğini söyleyen Merz, "Herkese 300 avro verileceğine dar gelirlilere, emeklilere ve öğrencilere 1000 avro vermek daha mantıklı. Devlet herkese yardım edemez" ifadelerini kullandı.

Geri Dön 30 Ağustos 2022 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN