Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
27 Ağustos 2022 Cumartesi

Şirketler vatandaştan daha ucuza araba alıyor

Almanya’da şirket arabalarının vergilendirilmesi tartışılıyor. Trafik Kulübü, mevcut sistemin adaletsiz olduğunu söylüyor ancak FDP ve otomobil sektörü buna karşı çıkıyor.

Trafik Kulübü, şirketlerin araç alımlarında vatandaşlardan daha az para ödemesini gündeme taşıdı. Kulübün Ulaştırma Politikaları Sözcüsü Michael Müller, uygulamanın sosyal açıdan adaletsiz olduğunu ve ‘muazzam bir vergi ayrıcalığı’ olduğunu söyledi. Dpa’ya konuşan Müller, bu uygulamadan en çok yüksek gelir grubunun yararlandığını ifade ederek "Bir şirket, vatandaşın aldığından çok daha ucuza araba alıyor" dedi. Müller, vergi ayrıcalığının tamamen kaldırılmasını talep etti ve çalışanların kendi seçtikleri ulaşım araçlarını kullanarak iş ve özel seyahatlerini gerçekleştirmelerini sağlayan bir uygulamaya gidilmesi gerektiğini önerdi.

Koalisyonda görüş ayrılıkları

Bu uygulama koalisyon hükûmeti içerisinde de görüş ayrılıklarına sebep oluyor. Yeşiller Partisi daha iklim dostu bir ulaşım için teşvikler belirlenmesi gerektiğini savunuyor. FDP’li Maliye Bakanı Christian Lindner ise buna karşı. Lindner, elektrikli arabalardaki vergi avantajının zaten iklim üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu düşünüyor. Lindner, yaptığı açıklamada, şirket arabalarının sabit oranlı vergilendirilmesinin herhangi bir vergi avantajı sağlamadığı yönündeki çalışmalara ve içtihat hukukuna da atıfta bulundu.

Geri Dön 27 Ağustos 2022 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN