Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Mayıs 2022 Salı

Kalkınma Bakanı: 2. Dünya Savaşı’ndan sonra en büyük kıtlıkla karşı karşıyayız

Kalkınma bakanı Svenja Schulze, dünyada 300 milyondan fazla insanın açlık sınırında olduğuna işaret ederek "2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük kıtlık kriziyle karşı karşıyayız" dedi.

Kalkınma bakanı Svenja Schulze, Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte gelişen gündemi Bild am Sonntag’a değerlendirdi. Bakan Schulze, Almanya’nın Ukrayna’ya yalnızca askeri değil, yeniden yapılanma konusunda da destek olduğunu söyleyerek "Hedefimiz, Ukrayna’nın yeniden yaşanılabilir bir ülke olması. Bu amaçla, temiz su kaynakları, yıkılan apartmanlar, okullar, anaokulları yeniden inşa edilecek. Bu yüzden Ukrayna için ayrılan bütçeyi, 122 milyondan 185 milyon avroya çıkardık" ifadesini kullandı.

Bakan Schulze sözlerine şöyle devam etti:

Corona, aşırı kuraklık ve şimdi de savaş nedeniyle dünya çapında gıda fiyatları üçte bir oranında artarak rekor seviyelere ulaştı. Dünya Gıda Programı (Das Welternährungsprogramm) verilerine göre, şu anda 300 milyondan fazla insan açlık sınırında yaşıyor. Bu rakamlara göre, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük kıtlık kriziyle karşı karşıyayız. Bu yüzden dünyanın başka yerlerinde insanlar açlıktan ölürken, buğday, kanola ve mısır gibi yağların benzine dönüştürülmesine, ekolojik yakıt olarak kullanılmasına karşıyım. Almanya'da her yıl neredeyse 3 milyar (2,7 milyar) litre bitkisel yakıt, arabalarda benzin olarak kullanılıyor. Bu, Ukrayna'nın ayçiçek yağı hasadının neredeyse yarısı.

Mümkün olduğunca çok ülkenin ‘Putin’den bağımsız hâle’ getirilmesi gerektiğini savunan Bakan, "Bu nedenle Moldova için 50 milyon, Gürcistan için ise 27 milyon avroluk bütçe onayladım. Moldovya, Rus elektriğine ve gazına aşırı derecede bağımlı ve her iki ülke de haklı olarak Putin’in işgal politikasından korkuyor" dedi. 

Geri Dön 10 Mayıs 2022 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN