AVRUPADAN Youtube Video
Geri bırakılan ülkelerin yüzde 60’ı iflasın eşiğinde, zenginler bu yıl yüzde 42 daha zengin
Oxfam’ın, Dünya Ekonomik Forumu zirvesi vesilesiyle yayımladığı raporda; 260 milyon insanın yoksulluk sınırında olduğu, geri bırakılan ülkelerin yüzde 60’ının iflasın eşiğinde olduğunu, zenginlerinse servetlerine servet kattığı belirtildi.
Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam, Davos'ta (İsviçre) düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu vesilesiyle yeni bir rapor yayımladı. Rapora göre, dünya çapında yaklaşık 260 milyon insan yoksulluk sınırında yaşıyor. Geri bırakılan ülkelerin yüzde 60'ı iflasın eşiğinde. Hesaplamalara göre özellikle küresel gıda fiyatları geçen yıla göre üçte bir oranında arttı, bu yıl yüzde 23'lük bir zam dalgası daha bekleniyor.
Zenginlerse servetine servet katmaya devam ediyor. Koronavirüs salgını başladığından bu yana milyarder sayısı 573 kişi artarak 2.668'e yükseldi. Toplam servetleri ise son iki yılda yüzde 42 artarak 12,7 trilyon dolara ulaştı. Özellikle ilaç, ulaşım ve gıda endüstrilerinden milyarderler, son iki yılda servetlerini büyük ölçüde artırdı.
"Almanya’daki süper zenginlerden servet ve kâr vergisi alınsın"
Oxfam Almanya Yetkilisi Manuel Schmitt, koronavirüs salgını ve enflasyon nedeniyle artan küresel eşitsizliğe dikkat çekti ve şöyle dedi:
Geri Dön 25 Mayıs 2022 Çarşamba Önceki YazılarEşitsizlik ve yoksulluk küresel olarak tırmanışta. Almanya’daki süper zenginlerden servet vergisi ve kâr vergisi alınmasını talep ediyoruz. Elde edilen vergi gelirleriyle, dünya çapında, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri güvence altına alınabilir. Küresel ve adil bir ekonomik sisteme her şeyden çok ihtiyaç var.