Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Haziran 2022 Perşembe

Et, makarna, yağ ve patates fiyatları artıyor: Cem Özdemir’e ‘veganlara oynuyor’ eleştirisi

Gıda ürünlerine gelen zamlarla birlikte et fiyatları yüzde 21,4, tereyağı yüzde 43, makarna yüzde 33,2, patates yüzde 13,3, sıvı yağ ise yüzde 65,2 oranında arttı. Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir'e "Vegan seçmenleri etkilemek için tribünlere oynuyor" eleştirisi geldi.

Et, makarna, yağ ve patates fiyatları artıyor: Cem Özdemir’e ‘veganlara oynuyor’ eleştirisi

Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir, Rheinische Post'a dün verdiği röportajda meyve, sebze ve baklagillerde KDV'nin kaldırılmasını önermişti. Ancak öneride et ürünlerinin olmaması eleştirilere neden oldu.

Gelen eleştiriler

CDU’lu milletvekili Dennis Radtke, BILD'e konuştu. Radtke, "Özdemir vegan seçmenleri etkilemek için tribünlere oynuyor. Doğru olan yol, KDV’nin tüm temel gıda ürünlerinden kaldırılmasıdır" diye konuştu. 

Gıda Derneği Başkanı Christoph Minhoff da "Bir an önce harekete geçilsin. Ancak Özdemir’in önerisine göre, et fiyatları yüksek kalmaya devam ederse bir çok mecburen vegan olmak zorunda kalabilir" ifadelerini kullandı. 

SPD'li Thüringen İçişleri Bakanı Georg Maier ise “Barbekü, Thüringen'de kültürel bir gelenektir. Bu yüzden iyi bir et yemek lüks haline gelmemeli. Devlet, tüm temel gıdalarda KDV indirimleri yapmalıdır.” dedi. 

Geri Dön 16 Haziran 2022 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN