Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Temmuz 2022 Cuma

Çalışma Bakanı müjdeyi verdi: Bürgegeld yeni yılda yürürlükte

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Hartz 4’nın yerini alacak Bürgegeld adlı sosyal yardımın yıl sonunda yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Çalışma Bakanı müjdeyi verdi: Bürgegeld yeni yılda yürürlükte

Yeni düzenlemenin (Bürgegeld), Hartz 4’a nazaran çok daha adil olacağını söyleyen Bakan Heil, "Kendi konutlarında oturan ve sosyal yardımlarla geçinenler artık ilk 2 yıl boyunca evlerini satmak zorunda kalmayacak. Bu kapsamda, 60 bin avroya kadar olan araba ve ev gibi varlıklar da zorunlu satışlardan muaf tutulacak" dedi.

Bununla birlikte sosyal yardım alanlara yönelik yaptırımlar da hafifletilecek. Bürgegeld ile birlikte kuralları ihlâl eden veya önerilen işi reddedenlere uygulanan cezalar ilk 6 ay uygulanmayacak. Ne var ki Jobcenter randevularına düzenli olarak gitmeyen herkesin bu davranışlarının yasal sonuçlarıyla karşılaşacağının da altı çizildi.

Bürgegeld’in devlete maliyeti yıllık 500 milyon avro olacak. Uygulamanın 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girmesi planlanıyor. Finansmanın nasıl yapılacağı ise henüz net değil. Maliye Bakanı Christian Lindner’in rezervlerle ilgili çekinceleri var. Bu sebeple taslaklar eylül ayında parlamentoya sunulacak ve ardından Federal Meclis ile Eyaletler Meclisi’nde oylanacak.

SPD zammı yetersiz buluyor

SPD’li Çalışma Bakanı Hubertus Heil, Bürgegeld ile aylık 50 avro kadar zam yapılacağını söylemişti. SPD Lideri Saskia Esken ise bu oranı düşük buldu. RND’ye konuşan Esken, Bürgegeld oranlarının daha fazla yükseltilerek dar gelirli vatandaşların hayat pahalılığına karşı korunması gerektiğini söyledi. Esken, "Hesaplama yöntemlerinin yeniden düzenlenmesini istiyoruz" dedi.

Geri Dön 22 Temmuz 2022 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN