Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Eylül 2022 Perşembe

Bürgergeld kabul edildi!

Almanya’da Hartz IV’ün yerini alacak Bürgergeld (Vatandaşlık Parası) dün itibarıyla kabinede onaylandı. Bürgergeld, 1 Ocak 2023’te yürürlüğe girecek.

Bürgergeld kabul edildi!

Almanya’da Hartz IV dönemi sona erdi. 1 Ocak 2023’ten itibaren, Bürgergeld yürürlüğe girecek. Tasarıyla göre yalnız yaşayanlar Bürgergeld kapsamında 502 avro alacak. Yani Hartz IV kapsamında şu an verilenden 53 avro fazla. Evlilerde ise eşler için 451’er avro, çocuklara yaşlarına bağlı olarak 318 ila 420 avrosunda ödeme yapılacak. Şu anda eşlere 404, çocuklara ise yine yaşlarına bağlı olarak 285 avro ila 376 avro veriliyor.

Ayrıca yeni yasa ile Jobcenter’a başvuran iş arayan kişiler, daha az baskıya maruz kalacak. İlk altı ay içinde bir iş teklifi kendilerine sunulur ve sunulan işi reddetmeleri halinde bu kişilere herhangi bir yaptırım uygulanmayacak. 

Ayrıca “Vatandaşlık Parası” alan kişiler, çok büyük bir evde kalıyorlarsa ilk 2 yıl boyunca kalmaya devam edebilecekler. Bu süre zarfında sosyal yardım alan kişinin 60 bin avroya kadar olan tasarruflarını saklanmasına da izin verilecek. Hanedeki ek her bir kişi için 30 bin avro tasarruf imkânı sunulacak. Yani ilk iki yıl evin küçük ve yeterince ucuz olup olmadığı kontrol edilmeyecek. Amaç, Vatandaşlık Parası alanların iş aramaya konsantre olabilmeleri ve ev aramakla meşgul olmamaları.

Kabine kararıyla birlikte, sosyal reformla ilgili Meclis görüşmeleri de başlanacak. Reformların 2023 yılında büyük bir miktarı federal bütçeden karşılanmak üzere yaklaşık 4,8 milyar avroya mal olması öngörülüyor. 

Geri Dön 15 Eylül 2022 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN