Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
21 Haziran 2022 Salı

Bakan Habeck: Gaz tedariki garanti altında ama durum ciddi

Almanya Ekonomi ve İklimi Koruma Bakanı Robert Habeck, gaz tedarikinin şu an için güvence altında olduğunu ancak durumun ciddi olduğunu belirterek "Bu nedenle gaz tüketimini azaltmak için tedbirleri güçlendirmeye ve ek tedbirler almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Bakan Habeck, Almanya'nın gelecek kışa yönelik doğalgaz depolama tesislerini doldurmaya yardımcı olmak için gaz tüketimini azaltması ve elektrik üretimi için kömür santrallarının daha fazla kullanılması gerekeceğini açıklamadı ve Almanya'nın gaz depolama tesislerini doldurmaya yardımcı olmaya yönelik gaz tasarrufu için ek önlemler alındığını belirtti.

Alman Yeşiller Partisi eski Eş Genel Başkanı olan Habeck, Almanya'nın kömür yakıtlı elektrik üretiminden çıkma planlarına ve partisinin ilkelerine aykırı olmasına rağmen ülkenin elektrik üretimi için kömür kullanımını da artırmak zorunda kalacağını da vurguladı.

Habeck, “Talep üzerine kanunla alternatif bir gaz rezervi oluşturuyoruz. Bu, dürüst olmak gerekirse, bir geçiş dönemi için daha fazla kömürle çalışan elektrik santrali anlamına geliyor" ifadesini kullandı. Habeck, “tüketiminin daha da azalması ve depolama tesislerine daha fazla gaz aktarılması gerek. Aksi halde kış zorlu geçecek" değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan, Almanya'daki doğal gaz depolama tesislerinde doluluk oranı şu anda yüzde 57 seviyesinde bulunurken, Alman hükümeti Kasım 2022’ye kadar bu oranı yüzde 90'a ulaştırmayı hedefliyor.

Gaz tasarrufunu garanti altına almak amacıyla, Alman devletine bağlı kalkınma bankası KfW üzerinden 15 milyar avro değerinde kredi verilecek. Bu kredi ile, doğal gaz pazarından sorumlu şirket Trading Hub Europe, doğal gaz satın almak ve depoları doldurmak için likidite elde etmiş olacak.

CDU’lu Spahn: Vatandaşlardan donmaları istenmeden önce tüm alternatifler incelenmeli

Birlik Partileri Meclis Grup Başkanı ve CDU’lu eski Sağlık Bakanı Jens Spahn bunu eleştirdi. Bu çağrı için geç kalındığını ve mevcut durumda bunun yetersiz olduğunu söyledi. Spah, nükleer santrallerin daha uzun süre çalışmasına izin verilmesini önerdi.

ARD yayınında konuşan CDU’lu politikacı, “Habeck’in tasarruf adımı doğru. Ancak çok geç. Federal hükümetin iyi hazırlanmadığı açık. Mart ayında daha fazla kömürle çalışan elektrik santrali ve daha az gazla çalışan elektrik santrali kullanmaya başlasaydık; depolama tesisleri şimdi yüzde 10 daha dolu olurdu” dedi.

Spahn, ”Gerçek bir acil durumdayız. Ancak vatandaşlardan donmalarını istenmeden önce, politikacılar tüm alternatifleri incelemeli. Bu aynı zamanda nükleer santrallerin daha uzun süre çalışmasını da içeriyor. Bu nükleerden çıkışı sorgulamakla ilgili bir mesele değil. Durum ciddi” dedi.

Geri Dön 21 Haziran 2022 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN