Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
06 Mayıs 2024 Pazartesi

Muhafazakar Parti'ye kapı göründü

İngiltere'de gerçekleştirilen yerel seçimlerde, Başbakan Rishi Sunak liderliğindeki Muhafazakar Parti büyük kayıp yaşadı. Sunak, İşçi Partisi'nin önümüzdeki genel seçimde birinci parti olabileceğini kabul etti.

Muhafazakar Parti'ye kapı göründü

Seçimlerde İşçi Partisi 186 yeni sandalye kazanarak meclis üyeliğini 1.158'e yükseltti, Muhafazakar Parti ise 474 sandalye kaybederek 515'e düştü. Liberal Demokratlar ve Yeşiller de önemli kazanımlar elde etti. Bu sonuçlar, yaklaşan genel seçimler için önemli bir gösterge olarak değerlendiriliyor.

Sunak: İşçi Partisi, genel seçimlerde birinci parti olabilir

Başbakan Sunak, seçim sonuçlarını "ciddi bir hayal kırıklığı" olarak nitelendirerek, İngiliz kamuoyuna yarar sağlayacak işler yapmaya kararlı olduğunu belirtti. Ayrıca, genel seçimlerde İşçi Partisi'nin en büyük parti olabileceğini kabul etti ancak yerel seçim sonuçlarının, hiçbir partinin çoğunluğu sağlayamayacağı bir genel seçim sonucuna işaret ettiğini savundu.

İşçi Partisi 294 sandalye kazanabilir

Ülkenin önde gelen seçim uzmanlarından Prof. Dr. Michael Thrasher, İşçi Partisi'nin 294 sandalye kazanabileceğini öngördü. Thrasher'ın tahmini, yerel seçim sonuçlarındaki oy verme davranışının genel seçime modellenmesiyle elde edildi. İngiltere'de en geç aralık ayında yapılması gereken genel seçimde, meclis çoğunluğu için 329 milletvekili gerekiyor.

Sunak: İşçi Partisi'yle koalisyon 'felaket' olur

Sunak, Times Gazetesi'ne verdiği mülakatta, bir İşçi Partisi koalisyonunun İngiltere için 'felaket' olacağını iddia etti ve partisinin halkın önceliklerine yönelik somut planlara sahip tek parti olduğunu söyledi. Öte yandan, İşçi Partisi'nin seçim işleri sorumlusu Pat McFadden, partinin genel seçimlerde kazanabileceğine dair bir inancın hâkim olduğunu ifade etti.

Blackpool'da yüzde 32'lik düşüş

Londra'da ise İşçi Partisi'nin adayı ve mevcut Belediye Başkanı Sadık Han, yüzde 43,8 oy alarak koltuğunu korudu. Muhafazakar Parti'nin adayı Susan Hall ise yüzde 32,7 oy aldı. Blackpool kentinde yapılan milletvekilliği ara seçiminde ise İşçi Partisi, Muhafazakar Parti'den sandalyeyi aldı ve Muhafazakar Parti 2019'daki seçime kıyasla yüzde 32 oy kaybına uğradı.

Geri Dön 06 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN