Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Ağustos 2023 Perşembe

Manchester United Katarlı şeyhe satılıyor

Premier Lig'in dev ekiplerinden Manchester United, 6 milyar sterlin karşılığında Katarlı şeyh Jassim'e satılıyor.

Manchester United Katarlı şeyhe satılıyor

İngiltere futbolunun dev kulüplerinden Manchester United'ın sahipliği, Katar Krallığı tarafından devralınmaya hazırlanıyor. The Sun gazetesine göre, Amerikalı Glazer ailesinin elinde bulunan Manchester United'ı Katarlı Şeyh Jassim'in 6 milyar sterlin karşılığında satın alması bekleniyor. Bu devralma işleminin ekim ayına kadar tamamlanması hedefleniyor. Gelecek ay içerisinde resmi bir duyuru yapılacak.

Glazer ailesi, Manchester United'ı 2005 yılında 800 milyon sterline satın almıştı. Yeni sahiplik ile birlikte Amerikalılar, o dönemden kalan borç yükünden kurtulacaklar ve Şeyh Jassim liderliğindeki Katarlı sahipler, kulübü daha sağlam bir mali temele oturtmayı amaçlıyor.

Manchester United'a ilgi gösteren diğer bir isim olan Jim Ratcliffe'in, Amerikalı Glazerlara belli bir hisse payı vermesi nedeniyle taraftarlar arasında endişe yarattığı belirtiliyor. Ancak Katarlı sahiplerin tam kontrolü ele almasıyla, Glazerlar ile sorun yaşayan taraftarların rahatlayacağına inanılıyor.

Yeni sahipler, Manchester United'ı hem idari hem de sportif açıdan yeniden yapılandırmayı hedefliyor. Kulübün maçlarını oynadığı Old Trafford Stadyumu ve antrenman tesislerinin yenilenmesi planlar arasında yer alıyor. Ayrıca transfer çalışmalarıyla da kulübün sportif başarısını artırmayı amaçlıyorlar.

Manchester United'ın Katarlı sahipliğiyle birlikte İngiltere Premier Lig'de Körfez sermayesinin kontrolündeki kulüp sayısı artmış olacak. Manchester City Abu Dabi United Group'un sahibi olduğu bir kulüpken, diğer kulüpler de farklı Körfez ülkeleri ve yatırımcılarının elinde bulunuyor.

Geri Dön 24 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN