Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Haziran 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; erken seçim vaatleri, göç tartışmaları ve 'Türk Berber' krizi vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

Başbakan Rishi Sunak, 4 Temmuz'daki erken seçimde Muhafazakar Parti’nin yeniden seçilmesi durumunda zorunlu askerliği geri getireceklerini duyurdu. Buna göre, 18 yaşına girenlere orduda tam zamanlı görev yapma veya ayda bir gönüllü çalışma seçeneği sunulacak. Zorunlu askerlik görevleri siber savunma alanında da verilebilecek. Gönüllü görevler ise polis, itfaiye, yaşlı bakımı ve sağlık hizmetleri alanında olacak.

Teknelerle gelen düzensiz göçmenlerin sayısı 10 bini geçti

İngiltere hükûmeti, bu yılın ilk beş ayında teknelerle gelen düzensiz göçmenlerin sayısının 10 bin 170 kişiye ulaştığını açıkladı. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 7 bin 395’ti. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Fransa-İngiltere rotasındaki insan kaçakçılığına dikkat çekerek, masum insanların hayatını kurtarmak için iki ülke arasındaki ortak kontrollerin sıklaştırılacağını bildirdi. İşçi Partisi ise Muhafazakar Parti’nin mevcut göçmen politikasını, özellikle Ruanda Planı'nı eleştirerek, seçilmeleri durumunda bu düzenlemeleri kaldıracaklarını vaat etti.

Yasal göç yüzde 10 azaldı

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), geçen yıl İngiltere’ye yasal göçün yüzde 10 oranında azaldığını duyurdu. Resmi rakamlara göre, 2023 yılında 685 bin kişi ülkeye göç etti. Bu sayı, 2022 yılında 764 bin civarındaydı. 2022, hem yasal hem de düzensiz göç oranlarında rekor yıl olarak kayıtlara geçmişti.

İngiltere’de Türk Berber krizi

Aşırı sağcı Reform UK partisi başkanı Richard Tice, uyuşturucu çetelerinin Türk berberlerde kara para akladığını öne sürdü. İngiliz polisini göreve çağıran Tice, birçok yetkilinin rüşvet ve yolsuzluğa bulaştığı için bu duruma göz yumduğunu ileri sürdü.

İngiltere, Galler ve İskoçya’da enerji piyasalarına tavan fiyat

Birleşik Krallık’ta enerji piyasaları düzenleme kurumu Ofgem, İngiltere, Galler ve İskoçya’daki haneler için yeni tavan fiyatı belirledi. Üç aylık tavan fiyat tarifesine göre, ortalama elektrik ve enerji tüketen bir hanenin yıllık maliyetleri 1.568 sterline düşecek. Bu, enerji faturalarının yıllık bazda 122 sterlin daha düşük olacağı anlamına geliyor. Tüketici uzmanları, tavan fiyat uygulamasıyla maliyetlerin son iki yılın en düşük seviyesine gerileyeceğini belirtti. İngiltere’de mevcut enerji masrafları yıllık bazda 1.690 sterlin olarak kaydedilmişti.

Geri Dön 02 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN