Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Mayıs 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; ajanlıkla suçlanan eski donanma mensubu ölü bulunması, erken seçim ve iklim değişikliği vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İnsan kaynaklı iklim değişikliği, İngiltere ve İrlanda'da fırtına ve sağanak yağışların artmasına neden oldu. World Weather Attribution (WWA) tarafından yapılan araştırmada, Ekim 2023-Mart 2024 döneminde İngiltere ve İrlanda'da fırtına ve şiddetli yağışların yüzde 20 arttığı tespit edildi.

Kürtaj oranları son 60 yılın en yüksek seviyesine ulaştı

İngiltere Sağlık Bakanlığı, 2022'de İngiltere ve Galler'de 252 bin 122 kadının kürtaj yaptırdığını ve bunun ülke tarihinde kaydedilen en yüksek seviye olduğunu açıkladı. 

Enflasyon yüzde 2,3’e geriledi

İngiltere'de Ulusal İstatistik Ofisi (ONS), nisan ayında enflasyonun mart ayındaki yüzde 3,1 seviyesinden yüzde 2,3 bandına gerilediğini duyurdu.

Ajanlıkla suçlanan eski donanma mensubu ölü bulundu

Hong Kong istihbaratına ajanlık yapmakla suçlanan eski İngiliz Kraliyet Donanması mensubu Matthew Trickett, Maidenhead kasabasındaki bir parkta ölü bulundu. 37 yaşındaki Trickett'in ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak.

Fatih’in madalyonu 1,4 milyon sterline satıldı

Londra'da Bonhams Müzayede Evi'nde, Fatih Sultan Mehmet'in şehzadelik dönemine ait bronz madalyon 1,4 milyon sterline satıldı. Madalyonun, günümüze kadar bulunan en eski İslam hükümdarı portresi olduğu belirtildi. Fatih Sultan Mehmet’in imparatorluk hırslarını tasvir eden madalyonun, padişahın kişisel bir uğuru olarak kullanılmış olabileceği de ifade edildi.

İngiltere erken seçime gidiyor

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Kral 3'üncü Charles'tan parlamentonun feshini talep etti ve 4 Temmuz'da erken seçime gidileceğini duyurdu. İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, haftalık kabine toplantısının ardından Başbakanlık Ofisi 10 Numara'nın önünde açıklamalarda bulundu. Son 5 yılda ülkenin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en zorlu dönemlerden geçtiğini belirten Sunak, İngiltere'nin bu zorluklarla mücadele ettiğini ifade etti.

Elli yıl sonra İngiliz vatandaşı olmadığını öğrendi

Liverpool'da 72 yaşındaki Ganalı bir adam, yurt dışına gitmek için pasaport başvurusu yaptığı sırada, 50 yıldır yaşadığı İngiltere'nin vatandaşı olmadığını öğrendi.

Randevu süresi 1 yılın üzerine çıktı

İngiltere’de Ulusal Sağlık Servisi’nin verilerine göre, kardiyoloji için randevu alma süreleri bir yılın üzerine çıktı. Ülke genelinde 15 kalp hastanesinde tedavi için, 200’den fazla hastanın bir yıldır beklediği tespit edildi.

Enfekte kan skandalı: 3 bin kişi ölmüş olabilir

İngiltere, 1970'li ve 1980'li yıllarda HIV veya Hepatit C bulaşmış kanla tedavi gören binlerce kişiye yaklaşık 12,70 milyar dolarlık tazminat ödeyecek. Bu dönemde tahminen 30 bin kişiye kontamine kan verilirken, bu hastaların yaklaşık 3 bininin öldüğüne inanılıyor. Bugün yayımlanacak soruşturma raporunda kontamine tedavilerin durdurulma süreci ve sorunun örtbas edilmeye çalışılıp çalışılmadığı gibi konular ele alınacak.

Geri Dön 26 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN