Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Mayıs 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; yerel seçimler, Moskova'yla iyice gerilen ilişliler ve sızdırılan askeri bilgiler vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere ve Galler, geçtiğimiz hafta yerel seçimler için sandık başına gitti. Seçimlerde, Başbakan Rishi Sunak liderliğindeki Muhafazakar Parti büyük kayıp yaşadı. Sunak, İşçi Partisi'nin önümüzdeki genel seçimde birinci parti olabileceğini kabul etti. İşçi Partisi 186 yeni sandalye kazanarak meclis üyeliğini 1.158'e yükseltti, Muhafazakar Parti ise 474 sandalye kaybederek 515'e düştü. Liberal Demokratlar ve Yeşiller de önemli kazanımlar elde etti. 

Sunak, Times Gazetesi'ne verdiği mülakatta, bir İşçi Partisi koalisyonunun İngiltere için 'felaket' olacağını iddia etti ve partisinin halkın önceliklerine yönelik somut planlara sahip tek parti olduğunu savundu.

Yüzlerce askeri bilgi ifşa oldu

İngiltere Savunma Bakanlığına siber saldırı düzenlendi. 270 binden fazla silahlı kuvvetler mensubunun, adres ve banka bilgileri gibi kişisel verileri sızdırıldı. Saldırıda bakanlığın maaş bordrosu sistemine yetkisiz erişim sağlandığı duyuruldu. Savunma Bakanlığı olayın ardından harekete geçerken, sistem devre dışı bırakıldı. İngiliz hükûmeti saldırının ardında kim olduğunu ve sızdırılan verilerin ne için kullanılabileceğini henüz açıklamadı.

Monarşi karşıtları: Kralı, Ruanda’ya gönderin

İngiltere’de monarşi karşıtları, Kral 3'üncü Charles’ın taç giyme töreninin birinci yıl dönümüne katıldı ve "Kralı Ruanda'ya gönderin" dedi. Monarşi karşıtı Republic grubunun lideri Graham Smith, “Charles’ı değil, adil ve eşit bir demokrasiyi istiyoruz" diye konuştu. Smith, Prens William’ın ikinci evine halkın cebinden 4,5 milyon sterlin harcandığını ifade etti.

Rusya’dan İngiltere’ye askeri ültimatom: Vururuz!

Rusya’dan bu kez İngiltere’ye bir tehdit mesajı gönderildi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, İngiliz silahlarıyla Rus topraklarına saldırılması hâlinde İngiltere'nin askeri birliklerinin vurulacağını duyuruldu. Resmi açıklamada, İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'ın Reuters'a verdiği demece işaret edilerek, Ukrayna'nın, Rusya’daki hedeflere İngiliz silahlarıyla saldırma hakkına sahip olduğu yönündeki açıklamaları hatırlatıldı ve "Bu sözler açık bir düşmanlık ilanı. İngiltere bu savaşta fiilen bir taraf olduğunu da kabul ediyor“ denildi.

Avrupa'nın ilk yeni nesil nükleer yakıt tesisi

İngiltere, Avrupa'nın ilk yeni nesil nükleer yakıt tesisini kuracağını duyurdu. Tesisin, 2031 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor. İngiltere, Avrupa'nın ilk yeni nesil nükleer yakıt tesisini kuracağını duyurdu. Tesisin, 2031 yılında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Cinsiyetsiz umumi tuvalet dönemi sona erecek

Umumi tuvaletlere kadın ve erkek olarak ayırma zorunluluğu geliyor. Hazırlanan yasa tasarısına göre; yeni inşa edilecek okul, restoran, ofis ve hastanelerde cinsiyetsiz tuvaletler yapılamayacak. Hükûmet, cinsiyet ayrımı yapılmayan tuvaletlerde mahremiyet sorunu yaşandığına dikkat çekerek düzenlemelerin evrensel değerlere göre yapılacağı belirtildi.

İşitme engelli çocuk gen tedavisiyle duymaya başladı

İngiltere’de doğuştan işitme engelli bir kız çocuğunun, gen tedavisi ile işitme cihazı olmadan duymaya, hatta konuşmaya başladığı açıklandı. Bir yaşındaki çocuğun tedavisinin alt ayda tamamlandığı, fısıltıları dahi duymaya ve konuşmaya başladığı duyuruldu. Araştırmayı yürütem bilim insanları, kulağın içine gen infüzyonu uygulayarak, kalıtsal sağırlığa yol açan hasarlı DNA’nın değiştirildiğini bildirdi. 

Geri Dön 12 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN