Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Ocak 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; Kızıldeniz'deki çatışmalar, kızamık alarmı ve ABD ile yaşanan 'çay krizi' vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

Yemen'deki Husilerin saldırılarına karşı Kızıldeniz'deki gemileri koruma gerekçesiyle Amerikan güçleriyle birlikte çalışan İngiliz savaş gemileri birbiriyle çarpıştı. İngiliz Kraliyet Donanmasına ait iki gemi, Bahreyn açıklarında henüz bilinmeyen bir nedenle çarpıştı. Gemilerde hasar meydana geldi. Donanmadan yapılan açıklamada "Ne yazık ki bu tür olaylar yaşanabiliyor" ifadelerine yer verildi.

Kızamık alarmı

İngiltere'de, 10 yaşından küçük yüzlerce çocukta tespit edilen kızamık virüsü, sağlıkçıları harekete geçirdi. Ülke genelinde 10 yaşın altındaki çocuklarda hastalığın yayıldığı, 300’e yakın vaka tespit edildiği bildirildi. Yetkililer, ebeveynlere, çocuklarını aşılatma çağrısında bulundu.

İngiltere-ABD arasında ‘çay’ krizi

ABD'li bir bilim insanının 'mükemmel çay demleme yöntemi' üzerine iddiaları İngilizleri kızdırdı. ABD Büyükelçiliğinden yanıt geldi. Yanıtta “İngiliz halkının yüreği ferah olsun; çaya tuz atmak gibi akla hayale sığmayacak bir düşünce ABD’nin resmi politikası olamaz. Biz çayımızı mikrodalgada ısıtmaya devam edeceğiz” dedi.

Gana'ya ait eserler 150 yıl sonra geri gönderiliyor

Gana'dan 150 yıl önce İngiltere'ye kaçırılan ve Londra'da sergilenen tarihi eserler, Gana'ya geri gönderilecek. Londra’nın ünlü müzelerinden British Museum, Victoria-Albert tarafından yapılan ortak açıklamada, Gana’ya ait eserlerin geri gönderilmesine karar verildiği duyuruldu. 150 yıl sonra gönderilecek Asante Kraliyeti’ne ait mücevherler, Gana’nın Manhyia Sarayı müzesi tarafından teslim alınacak.

Tren biletlerinde yüzde 50 indirim

Birleşik Krallık'ta tren biletlerine, 30 Ocak ile 15 Mart arası yüzde 50 indirim yapılacak. İndirimli biletler, 29 Ocak gününe kadar satışa sunulacak.

"Kebap yedikten sonra ambulans çağırmayın"

Galler'de ambulansların, 'kebap yedikten sonra kendini kötü hissedenler' tarafından meşgul edildiği bildirildi. Takma dişini kaybedenlerin, posta kutusuna elini sıkıştıranların dahi ambulans hekimlerini aradığına dikkat çekildi.

Geri Dön 28 Ocak 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN