Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Ocak 2024 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; Brexit'in maliyeti, hükûmetin 'mega nükleer projesi' ve Türkiye'de ameliyat sonrası ölen kadının haberi vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiliz hükûmeti, Manş Denizi üzerinde ülkeye geçişinin engellenmesi ve yasa dışı geçiş yapanların sınır dışı edilmesi için Türkiye ile ortaklaşa çalışmaya hazırlanıyor.

Ankara’nın yasal göçmenler için vize kolaylığı talebi karşısında, İngiliz hükûmetinin, Ankara’ya 'Arnavutluk modeline benzer bir çözüm' sunmaya hazırlandığı ileri sürüldü. İngiltere ve Arnavutluk arasında imzalanan anlaşma sonrasında, İngiltereye giden kayıt dışı sığınmacı sayısı yüzde 90 azalmıştı. Arnavutluk, Birleşik Krallık’a botlarla gelenlerin hızla sınır dışı edilmesine yardımcı olmak için üst düzey güvenlik önlemlerini artırma sözü vermişti. İngiliz hükûmetine bilgi ve destek sağlanacağı açıklanmıştı.

Türkiye'de ameliyat olan İngiliz kadın hayatını kaybetti

Türkiye'de kalça estetiği ameliyatı olan 26 yaşındaki İngiliz kadın, ameliyatın ardından geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. İlk belirlemelere göre, kadının ameliyatın ardından yağ embolisi nedeniyle kalp krizi geçirdiği belirtildi. Araştırmalar, BBL adı verilen ameliyatın tüm estetik operasyonlar arasında en yüksek riski taşıdığını söylüyor. İngiltere’de yaklaşık 10 bin sterlin karşılığında yapılan ameliyatın Türkiye’deki bedeli ise ortalama 3 bin 500 sterlin.

Nükleer hamlesi: Son 70 yılın en büyük projesi

Birleşik Krallık, karbon salınımını sıfırlama hedefi doğrultusunda, büyük ölçekli bir nükleer santral inşa etmeye karar verdi. Enerji Güvenliği ve Sıfır Emisyon Bakanlığı, kurulacak santralin 2050 yılı itibarıyla ülkenin elektrik ihtiyacının en az dörtte birini karşılayacağını bildirdi. Bakan Claire Coutinho, projeyi son 70 yılın en büyük icraatı olarak duyurdu.

Brexit'in maliyeti 140 milyar sterlin

Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, Brexit’in ülke ekonomisine etkisine ilişkin bir rapor sundu. Khan, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasının ardından ülke ekonomisinin yüzde 6 oranında küçüldüğüne, 2023’teki zararın 140 milyar sterlin olduğuna dikkat çekti. Brexit'e karşı oy kullanan muhalefetteki İşçi Partisi üyesi Khan, 2035 yılına kadar ülke ekonomisinin kayıplar nedeniyle yüzde 10 küçülebileceğini savundu, “Brexit’in işe yaramadığı ortada, yaşam pahalılığı artıyor, ülke ekonomisi çöküyor” dedi.

Çin: MI6 için casusluk yapan birini tutukladık

Çin'de istihbarattan sorumlu Devlet Güvenliği Bakanlığı, İngiliz istihbaratı adına faaliyet yürüten bir 'üçüncü ülke vatandaşını' tutukladığını açıkladı. Bakanlığın WeChat hesabından yapılan paylaşımda, soyadının Huang olduğu iddia edilen üçüncü ülke vatandaşının İngiliz istihbarat kuruluşu MI6 adına casusluk yaptığının tespit edildiği ve soruşturulduğu öne sürüldü.

MI6'in adı ilk kez geçiyor

Devlet Güveliği Bakanlığı, paylaşımıyla, ilk kez İngiliz istihbarat kuruluşu MI6'in Çin'deki faaliyetlerine işaret etti. Bakanlığın sosyal medya hesabında daha önce ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) adına casusluk yaptığı öne sürülen kişilerin yakalandığına dair paylaşımlar yer almıştı.

Geri Dön 14 Ocak 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN