Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Ocak 2024 Pazar

İngiltere’de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere’nin gündeminde bu hafta; coşkulu yılbaşı gecesi, pratisyen hekimlerin grevi ve Prens Andrew'ün de adının geçtiği pedofili skandalı vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere’de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere’de yılbaşı gecesi büyük bir coşkuyla kutlandı. Tüm dünyadan yüz binlerce kişi Londra’nın simge mekanlarına akın etti. Gösterişli yılbaşı gösterileri düzenlendi, konserler ve eğlenceler yapıldı. Katılımcıların uluslararası olmasından dolayı, kutlamalar 7 dilde organize edildi.

Yılbaşı gecesi başlayan sağanak yağış ise hayatı felç etti. Thames Nehri’nin altındaki demiryolu tüneli su altında kaldı. 43 metro ve tren seferi iptal oldu. Su baskının Birleşik Krallık’ı Kıta Avrupası’na bağlayan hatları etkilediği, yılbaşı kutlamaları için başta Fransa olmak üzere diğer Avrupa ülkelerine gitmek isteyen yaklaşık 30 bin yolcunun istasyonlarda mahsur kaldığı bildirildi.

Pratisyen hekimler grevde

Pratisyen hekimler, çarşamba günü 6 gün sürecek greve başladı. Grev, 9 Ocak günü sabah saat 07.00’a kadar sürecek.

İngiltere Ulusal Sağlık Kurumu grevleri eleştirerek, hastanelerin son 70 yılın en zor günlerini yaşayacağını savundu. Artan korona ve grip vakaları nedeniyle hastaların mağdur edilebileceği iddia edildi. Doktorlar sendikası BMA ise hasta güvenliğinin birinci öncelik olmaya devam edeceğinin garantisini verdi.

İngiltere’de hastanelerde çalışan her iki doktordan biri pratisyen hekim olarak görev yapıyor. İngiliz Tabipler Birliği, pratisyen hekimlerin maaşlarına, yüzde 35 oranında zam yapılmasını talep ediyor. 

Yabancı öğrenciler ailelerini yanlarında getiremeyecek

İçişleri Bakanı James Cleverly, yabancı öğrencilerin aile bireylerini Birleşik Krallık’a getirme uygulamasının sona erdiğini açıkladı. Lisansüstü araştırma programları ve hükûmet tarafından desteklenen projeler, bu düzenlemeden hariç tutuldu.

Kralın kardeşinin adı pedofili dosyasında

Kral Charles’ın kardeşi Prens Andrew’in adı, ABD'de yürütülen bir soruşturma kapsamında, cinsel istismar ve pedofili dosyasına dahil edildi.

Olay, İngiltere medyasının gündemine oturdu. ABD’de kız çocuklarını istismar eden bir fuhuş ağı ortaya çıkarılmış, çetenin başındaki Amerikalı milyarder Jeffrey Eppstein tutuklanmıştı. Eppstein, gözaltında tutulduğu sırada ölü olarak bulunmuştu. Soruşturmada, Prens Andrew’in 18 yaş altındaki kız çocuklarıyla, Londra, New York ve ABD’nin Virjin adalarında cinsel ilişki yaşadığı iddia ediliyor. Dava dosyasına giren isimler arasında eski ABD Başkanı Bill Clinton da bulunuyor.

Geri Dön 07 Ocak 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN