Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Kasım 2023 Pazar

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere'nin gündeminde bu hafta; Gazze'deki insani kriz, Suella Braverman'ın görevden alınması ve 12 yaşındaki çocukların işlediği cinayet vardı. İşte yaşananlar...

İngiltere'de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere bu hafta Gazze gündemiyle çalkalandı. Yüz binlerce kişinin katıldığı Filistin gösteriler düzenlenirken, parlamento ateşkes çağrısı yapılmasını öneren teklifi reddetti.

Braverman görevden alındı

Filistin yanlısı gösterilere izin verdiği için Londra polisini ikiyüzlülükle suçlayan İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, görevden alındı. Filistin’e destek gösterilerini nefret yürüyüşleri olarak nitelendiren Braverman, "Zamanı geldiğinde çok daha fazla şey söyleyeceğim" diye konuştu.

Görevden alınan eski İçişleri Bakanı Suella Braverman, İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'ı halka ihanet etmekle suçladı. Braverman, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Başbakan Sunak'ı, Filistin’e destek yürüşüşlerine engel olmadığı için ‘kararsız, zayıf ve liderlik vasıflarından yoksun’ olarak nitelendirdi.

Başbakan Rishi Sunak, daha parlak bir gelecek için hükûmetin kapsamlı değişikliklere gittiğini duyurdu. Braverman'ın yerine Dışişleri Bakanı James Cleverly atandı. Dışişleri Bakanlığı görevine ise eski Başbakan David Cameron atandı. 

İngiltere Parlamentosu 'Gazze'de ateşkesi' reddetti

İngiltere Parlamentosu, Gazze'de acil ateşkes çağrısı yapan önergeyi oy çokluğuyla reddetti. İskoç Ulusal Partisi tarafından sunulan önerge, 125'e karşı 293 oyla reddedildi.

Ana muhalefetteki İşçi Partisi lideri Keir Starmer’ın ateşkes çağrılarını reddeden tutumuna karşın, barış önergesini destekleyen 8 gölge bakan görevlerinden istifa etti.

Londra'daki parlamento binası önünde, binlerce kişi Gazze'de ateşkes çağrısı yapılması için toplanmıştı.

12 yaşında iki çocuk cinayet işledi

İngiltere’de 19 yaşında bir gencin öldürülmesiyle ilgili cinayet ülke gündemine oturdu. Wolverhampton kentinde gerçekleşen olayda faillerin 12 yaşında 2 çocuk olduğu ortaya çıktı. İngiltere polisi, yapılan aramalarda çocukların üzerinde çok sayıda kesici alet bulunduğunu ve gözaltına alındıklarını duyurdu. 

Geri Dön 19 Kasım 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN