Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Haziran 2023 Pazar

İngiltere’de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere’nin gündeminde bu hafta sıcaklıklar, kürtaj meselesi ve eski başbakan Boris Johnson vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

İngiltere’de bu hafta neler yaşandı?

İngiltere Meteoroloji Kurumu (Met Office), ülkede 10 Haziran tarihinde 32,2 dereceyle bu yılın en yüksek sıcaklık değerlerinin kaydedildiğini bildirdi. Ülkede en sıcak gün, 19 Temmuz 2022’de 40,3 dereceyle ölçülmüştü.

Boris Johnson milletvekilliğinden istifa etti

Korona salgını döneminde, başbakanlık ofisinde düzenlenen partilerle ilgili hakkında hazırlanan raporun ortaya çıkmasıyla eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson milletvekilliğinden istifa etti. Johnson yazılı açıklamasında, “Anti-demokratik bir şekilde parlamentodan ayrılmaya zorlandığım için şaşkınlık ve dehşet içindeyim. Bir avuç insan tarafından, iddialarını destekleyecek hiçbir kanıt olmadan ve bırakın daha geniş seçmen kitlesini, Muhafazakar Parti üyelerinin bile onayı olmadan görevden alınmaya zorlanıyorum.” dedi.

İstifanın ardından, Johnson, pandemi döneminde Başbakanlık Ofisi’nde düzenlenen partilerle ilgili Parlamento’yu kasten yanıltmaktan suçlu bulundu. Hâlen milletvekili olsaydı, 90 gün uzaklaştırma cezasına çarptırılacaktı. 

Yasal süre dolduktan sonra kürtaj hapı alan kadına 2 yıl 4 ay hapis cezası

İngiltere’de kürtaj hapı yoluyla hamileliğini sonlandıran kadın, bunu hamileliğin onuncu haftasına kadar olan yasal süre dolduktan sonra yaptığı için 28 ay hapis cezasına çarptırıldı. Üç çocuk annesi olan 44 yaşındaki kadın, ilacı, pandemi sırasında yürürlüğe konulan posta yoluyla ilaç gönderimi uygulamasıyla aldı. 1861’den kalma kürtaj yasasına göre, ‘kürtaja yol açmak için uyuşturucu tedarik etmek’ten suçlu bulunan kadın, suçunu kabul etti. 

İşçi Partisi Milletvekili Stella Creasy, kadına verilen hapis cezasını ‘kadın haklarına yönelik bir saldırı’ olarak niteledi, kürtaj yasalarının sağlıkla ilgili hususlara değil, ciddi cezai yaptırımlara dayanmasını sertçe eleştirdi. 

Sunak, İngiltere’yi yapay zekanın ‘evi’ yapmak istiyor

Başbakan Rishi Sunak, ülkesini yapay zeka güvenliği düzenlemelerinin ‘coğrafi evi’ yapmak istediğini söyledi. Başkent Londra'da düzenlenen teknoloji zirvesinin açılışında konuşan Başbakan; yapay zekanın, ‘insanların hayatını değiştirecek en büyük güçlerden biri’ ve ‘Sanayi Devrimi’ni geride bırakabilecek bir fırsat’ olduğunu dile getirdi. Sunak, "Teknoloji yatırımları için İngiltere'yi büyütmek ve en iyi yer haline getirmek istiyorsak hızlı olmalıyız. Yapay zekada dünya lideri olacağız" ifadelerini kullandı.

Geri Dön 18 Haziran 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN