Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Haziran 2023 Pazartesi

İngiltere Savunma Bakanı: Enerji sorunu Çin'le iş birliği olmadan çözülemez

Shangri-La Diyaloğu'nda konuşan İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Çin'in Asya-Pasifik'te önemli bir aktör olduğunu söyleyerek; küresel ısınma, gıda güvenliği ve enerji gibi sorunların Çin'le iş birliği olmadan çözülemeyeceğini belirtti.

İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, Singapur'da düzenlenen Asya-Pasifik bölgesinin önde gelen güvenlik forumu olan Shangri-La Diyaloğu'nda yaptığı konuşmada, Hint-Pasifik bölgesinin ekonomik önemine vurgu yaptı.

Wallace, oturumun başlığı "İstikrarlı ve Dengeli bir Asya-Pasifik İnşa Etme" olan konferansta, İngiltere'nin bölgeye geçtiğimiz yıl 127 milyar avro tutarında ihracat gerçekleştirdiğini belirtti ve bölgenin herkes için büyük bir ekonomik fırsat sunduğuna dikkat çekti.

Savunma Bakanı, Çin'in bölgede önemli bir aktör olduğunu vurgulayarak, küresel ısınma, gıda güvenliği ve enerji gibi sorunların Çin ile iş birliği olmadan çözülemeyeceğini ifade etti.

Wallace, Çin'in yasa dışı balıkçılık ve deniz sınırlarında gerginlik gibi sorunlara yol açtığını da belirtti.

Hint-Pasifik bölgesinde askeri yöntemlerin öncelikli tercih edilmediğini ve uluslararası hukuku desteklemenin ve ortak standartları teşvik etmenin önemini vurgulayan Wallace, denge ve istikrarın sağlanmasında bu yaklaşımın önemli olduğunu dile getirdi.

Bakan Wallace, Ukrayna-Rusya Savaşı'nın Avrupa'nın dikkatini çektiğini ve bu savaşın Avrupa-Atlantik güvenlik mimarisinin yeniden gözden geçirilmesine neden olduğunu belirtti. Ayrıca, daha fazla ülkenin NATO üyeliği arayışına girdiğini de ekledi.

Wallace, Putin'in Ukrayna'yı işgal etmesinin ve uluslararası sisteme saygı göstermemesinin korkunç sonuçlara yol açan bir zihniyet olduğunu ifade ederek, insan hayatı, ulusal egemenlik ve kurallara dayalı uluslararası sistemin hiçe sayılmasının trajik bir durum olduğunu söyledi.

Geri Dön 05 Haziran 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN