Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Eylül 2023 Pazartesi

Bir günde ülkeye giren düzensiz göçmen sayısı rekor kırdı

İngiltere'ye bu yılın başından beri en büyük düzensiz göç dalgası, 2 Eylül'de kaydedilen 872 kişi ile gerçekleşti. Bu sayı, 10 Ağustos'ta 756 kişi ile kırılan rekorun 24 gün sonra aşıldığını gösteriyor.

İçişleri Bakanlığı, Manş Denizi üzerinden yapılan kaçak geçişlere dair 27 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasındaki verileri açıkladı. Bu dönemde 872 kişinin en fazla 2 Eylül'de tespit edildiği ve 15 botun kullanıldığı belirtildi.

Bu sonuçlar, yılın en yüksek göçmen girişi rekorunun 10 Ağustos'ta açıklanan 756 kişi sayısıyla tekrar aşıldığını gösteriyor. Yılbaşından 2 Eylül'e kadar İngiltere'ye giren düzensiz göçmen sayısı 20 bin 973'e ulaştı.

Ancak, 28, 30, 31 Ağustos ve 1 Eylül tarihlerinde hiç düzensiz göçmen girişi tespit edilmedi.

İngiltere, Temmuz ayında kabul edilen Yasa Dışı Göç Yasası uyarınca düzensiz göçmenlere sığınma başvurusu hakkı vermemekte. Bu durumda olanlar, 28 gün içinde kendi ülkelerine veya güvenli üçüncü ülkelere geri gönderilirken, ülkede bulunanlar artan maliyetler nedeniyle otellerden çıkarılarak gemi veya askeri tesislerdeki binalara naklediliyor.

Bu kapsamda şimdiye kadar kullanılmayan askeri binalar ve çadırlarla 2 bin sığınmacı taşındı. Ayrıca, 500 kişiye hizmet verebilecek kapasitedeki Bibby Stockholm gemisine 39 sığınmacı yerleştirildi. Ancak, gemideki kişilere suda bulunan akciğer rahatsızlığına yol açan lejyonella bakterisinin tespit edilmesi üzerine otellere taşındılar.

Geri Dön 04 Eylül 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN