Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Aralık 2023 Pazartesi

Paris'te bıçaklı saldırı: 1 ölü, 2 yaralı

Fransa'nın başkenti Paris'te, cuma günü Bir Hakeim metro durağı yakınlarında düzenlenen bıçaklı saldırıda Alman vatandaşı bir kişi öldü, iki kişi yaralandı.

Saldırıyı gerçekleştiren 1997 doğumlu Fransız vatandaşı, polis tarafından gözaltına alındı. Saldırganın, istihbarat kayıtlarında radikal eğilimli biri olarak geçtiği öğrenildi.

Le Figaro'nun haberine göre İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, saldırganın gözaltına alındığı sırada, "Afganistan'daki gibi Filistin'de de" Müslümanların öldürülmesine karşı olduğunu ve "Fransa'nın İsrail'in suç ortaklığını yaptığını" söylediğini belirtti.

Paris savcılığı, 'cinayet' ve 'cinayete teşebbüs' suçlamalarıyla soruşturma başlattı.

IŞİD'le bağlantısı var, daha önce hapis yatmış

Saldırganın, bir videoda terör örgütü IŞİD'e bağlılığını iddia ettiği ortaya çıktı. Paris savcılığı, dün yaptığı açıklamada, saldırganın cihatçı motifli diğer saldırganlarla temas halinde olduğunu duyurdu.

Saldırı hazırlığı yapmaktan dört yıl hapis yatmış olan saldırganın, ciddi psikolojik sorunları bulunduğu da öğrenildi.

Saldırıya tepkiler

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu akşamki terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşının ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" ifadesini kullandı.

Fransa Başbakanı Elisabeth Borne ise 'terör karşısında ödün vermeyeceğiz' diyerek, hayatını kaybeden Alman vatandaşına ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Fransa Ulusal Meclis Başkanı Yael Braun-Pivet de paylaşımında "terör bir kez daha topraklarımızı vurdu" ifadesini kullanarak, "değerlerimize saldıranlarla mücadelede birlik olalım" mesajı verdi.

Aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi lideri Jordan Bardella ise soysal medya hesabından yaptığı açıklamada, daha önce sabıkası bulunan saldırgana karşı yeterli önlem alınmadığı ve "Fransızların hayatının tehlikeye atıldığı" değerlendirmesinde bulunarak, "Yarın sabah Fransızlar bunu sorgulayacak." ifadesini kullandı.

Geri Dön 04 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN