Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Temmuz 2023 Pazartesi

Nijer’de darbe sonrası Fransız Büyükelçiliği önünde protesto

Nijer’deki askeri darbe sonrası binlerce kişi Fransız Büyükelçiliğinin önünde protesto gösterisi düzenledi. Fransa, ülkesine yönelik herhangi bir saldırıya sert karşılık vereceğini duyurdu.

Nijer’de darbe sonrası Fransız Büyükelçiliği önünde protesto

Fransa, Nijer'de gerçekleşen askeri darbe sonrasında ülkesine yönelik herhangi bir saldırıya sert bir şekilde karşılık vereceğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Nijer'deki çıkarlarına yönelik herhangi bir saldırıya göz yummayacaklarını belirtti. Elysee Sarayı tarafından yapılan açıklamada, Fransız diplomatik üslerinin güvenliğini sağlama yükümlülüğüne vurgu yapıldı ve temsilciliklere yönelik saldırının kınandığı belirtildi.

Ancak, Fransız Senatör Helene Conway-Mouret, Macron'un durumla ilgili Savunma ve Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayacağını duyurmasının hatalı bir adım olduğunu ifade etti. Bu durumun Nijer'e müdahale olarak algılandığını ve tahriklere neden olduğunu belirtti.

Nijer'in başkenti Niamey'de binlerce kişi, Fransız Büyükelçiliği önünde toplanarak protesto düzenledi. Fransız karşıtı sloganlar atan göstericiler arasında Rusya yanlısı pankartlar açanlar da dikkat çekti. Paris yönetimi, Nijer'deki askeri darbenin ardından bu ülkeye yönelik tüm mali yardımları ve bütçe desteğini askıya almıştı.

Ne olmuştu?

Nijer'de 26 Temmuz'da gerçekleşen askeri darbe sonucunda, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurları Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u alıkoymuş ve televizyondan darbe bildirisi okuyarak yönetimi ele geçirdiklerini duyurmuştu. Darbenin arkasında uzun yıllardır Cumhurbaşkanı Muhafız Alayı Komutanı olarak görev yapan General Omar Tchiani olduğu ortaya çıkmıştı. General Tchiani, geçiş yönetiminin başına geçtiğini belirten bir açıklama yapmıştı.

Geri Dön 31 Temmuz 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN