Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Şubat 2024 Perşembe

Muafiyet kalktı, sağlıkta personel eksiği büyüdü

Korona salgını sürecinde, pratisyen hekimlere uygulanan muafiyet kalkınca 2 bin hekim işsiz kaldı. Hâlihazırda personel eksikliği yaşanan sağlık sektörü daha da zora girdi.

Fransa'da koronavirüs salgınının ardından, pandemi süresince uygulanan ve yabancı pratisyen hekimlere çalışma hakkı tanıyan özel muafiyetin kaldırılmasıyla yaklaşık 2 bin hekim işsiz kaldı. France24'ün araştırmasına göre, bu durum, zaten personel eksikliği yaşayan Fransız sağlık sistemini daha da zor durumda bıraktı. Yabancı hekimler, belirsiz oturma ve çalışma izinleriyle karşı karşıya kalarak, geleceklerine dair endişelerini dile getirdiler. Özellikle, Avrupa Birliği dışından gelen ve güvencesiz pozisyonlarda çalışan yaklaşık 4 bin pratisyen hekim, bu değişikliklerden etkilendi. Bu hekimlerin, Fransa'da kalmak ve çalışmak için artık 'tıbbi yeterlilik' sınavına girmeleri gerekiyor. Ancak, sınav için sınırlı kontenjan ve yüksek rekabet, birçok hekimin iş bulma şansını azalttı.

Fransız hükûmeti ve sağlık sendikaları, yabancı hekimlerin durumu hakkında diyaloglarını sürdürürken, bazı hekimler geleceklerine dair ciddi kaygılar yaşamaya devam ediyor. Kuzey Afrika'dan bir kadın hekim olan Karima, Fransa'da yaşadığı belirsizlik ve çalışma izni alma zorluklarını anlattı. Diğer yandan, Senegal'den Fransa'ya gelen bir adli tıp uzmanı, yatılı bakım evlerinde çalışarak Fransız sağlık sistemine katkıda bulunuyor, ancak çalışma izni konusundaki belirsizlikler nedeniyle geleceği hakkında endişeleniyor.

Fransa'nın sağlık sistemi, özellikle yaşlı bakımı gibi alanlarda, yabancı hekimlere büyük ihtiyaç duyuyor. Ancak, yeterli düzenlemeler yapılmadığı sürece, ülke bu değerli kaynağı kaybetme riskiyle karşı karşıya. Sağlık sendikaları, hükûmetten somut adımlar atmasını ve yabancı hekimlerin çalışma şartlarını iyileştirmesini talep ediyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Gabriel Attal'ın, yabancı hekimlere oturma ve çalışma izni sağlama konusundaki sözlerine rağmen, Ulusal Hastane Doktorları Birliği, alınan kararların sorunu sadece ertelediğini belirtiyor.

Geri Dön 22 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN