Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
13 Kasım 2023 Pazartesi

Macron önce 'ateşkes' dedi, sonra İsrail'e koşulsuz destek açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, BBC'ye verdiği röportajda Gazze'de sivil ölümlerine dikkat çekerek 'ateşkes' çağrısı yaptı. Ardından İsrail Cumhurbaşkanı'nı arayarak koşulsuz destek açıkladı.

Macron önce 'ateşkes' dedi, sonra İsrail'e koşulsuz destek açıkladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 10 Kasım'da BBC'ye verdiği röportajda 'Gazze'de ateşkes' çağrısı yaptı. Macron'un bu sözleri, Fransa'da sol görüşlü muhalefetteki Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) Partisi tarafından, 36 gün devam eden İsrail'e karşı 'geç kalınmış ancak memnuniyet verici' olarak yorumlandı. 

LFI milletvekili David Guiraud da X sosyal medya platformunda, Macron'un Gazze'de ateşkes çağrısı yaptığı röportajdan bir bölümü, "Değerli arkadaşlar. Bu büyük bir zafer" sözleriyle paylaştı. Guiraud, Macron'un nihayet ateşkes çağrısı yaptığına değinerek, "Gazze'de bu iğrenç etnik temizliğe son vermek için barış hakim olabilir. Dayanın" paylaşımında bulundu.

Macron, 10 Kasım'da İngiliz yayın kuruluş BBC'ye verdiği özel mülakatta Gazze'de hayata geçirilecek bir ateşkesin İsrail'in faydasına olacağını söylemişti. Fransa Cumhurbaşkanı, İsrail'in Gazze'de düzenlediği saldırılarda sivillerin öldüğünü belirterek, "Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yoktur. Bu yüzden İsrail'i durmaya çağırıyoruz" diye konuşmuştu.

Macron, Herzog'u aradı: İsrail'in kendisini koruma hakkını koşulsuz destekliyoruz

Ne var ki; dün İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, Macron'un İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'u aradığı ve 'İsrail'in Hamas'a karşı operasyonunda sivilleri hedef aldığını ima eden sözlerine ilişkin açıklama yaptığı' belirtildi. Macron, İsrail'in kendini savunma hakkını koşulsuz olarak desteklediğini belirterek, "Hamas terör örgütüne karşı operasyonda kasıtlı olarak sivillere zarar vermekle suçlama niyeti olmadığını" söyledi.

Macron'un görüşmede Herzog'a söylediği diğer hususlar ise şöyle:

  • Gazze'de terörle mücadelenin, sivil nüfusun korunmasını dikkate alarak uluslararası insancıl hukuka uygun yapılması gerektiği
  • Birleşmiş Milletler ve sivil toplum örgütlerinin Gazze'de insani durumun kötüleştiği yönündeki raporları
  • İnsani yardım görevlilerinin erişimi ve korunması
  • Bölgede kalıcı barış için İsrail ile barış içinde yaşayacak Filistin devletinin kurulması yolunda siyasi ufuk açılması gereği

Macron, 10 Kasım'da verdiği röportajda, Gazze'de ateşkesin İsrail'in faydasına olacağını söylemiş ve İsrail'in sivilleri hedef aldığını ima eden açıklamalar yapmıştı.

Geri Dön 13 Kasım 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN