Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Aralık 2023 Pazartesi

İsrail saldırısında ölen Dışişleri mensubu için sert tepki

Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'ta, 23 yıldır Fransa Dışişleri Bakanlığı için çalışan Ahmed Abou Shama İsrail saldırısında hayatını kaybetti. Siyasilerden olaya sert tepki geldi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze'nin güneyindeki Refah'ta bir konutu vurması sonucu 13 Aralık'ta ağır yaralanan ve bakanlık mensubunun hayatını kaybettiğini duyurdu.

23 yıldır Fransa Dışişleri Bakanlığı için çalışıyordu

NUPES ittifakı milletvekili Elsa Faucillon, Ahmed Abou Shama'nın 23 yıldır Dışişleri Bakanlığı için çalıştığını ve Gazze'deki Fransız Enstitüsünde görev yaptığını ifade etti. Faucillon ayrıca, Fransa'nın, Bakanlık mensubunun 4 oğlunu Gazze'den çıkışına izin verilenler listesine almadığını ve bu nedenle Abu Shamla'nın Gazze'de kalmayı tercih ettiğini belirtti.

LFI: Hükûmetin yaklaşımı skandal

Rönesans Partisi Milletvekili Mireille Clapot ve Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Antoine Leaument de bakanlık mensubunun öldürülmesine tepki göstererek, İsrail politikalarına karşı daha sert bir tutum alınması gerektiğini ifade ettiler. Aşırı sağcı lider Marine Le Pen de Bakanlık mensubunun ölümünden 'derin üzüntü' duyduğunu belirtti.

LFI Parti Koordinatörü Manuel Bompard, Fransa'nın Gazze'de olan bitenin kabul edilemez olduğunu söylemesi gerektiğini vurgulayarak, hükûmetin, İsrail’in, Gazze-Mısır sınırındaki sivil konutları vurarak Fransa Dışişleri Bakanlığı mensubunu öldürmesine yaklaşımını 'skandal' olarak niteledi.

Dışişleri Bakanı Tel Aviv'de: 'Acil ve kalıcı ateşkes' istedi

Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna, Tel Aviv'deki ziyaretinde, İsrail'e destek vurgusu yaparak, çatışmalara insani ara verilmesinin önemini ve bunun 'acil ve kalıcı' ateşkese dönüşmesi gerektiğini dile getirdi. Colonna, Fransa'nın İsrail'in 'uluslararası hukuk çerçevesinde kendini savunma hakkını' desteklediğini yineledi.

Ölen bakanlık mensubuna değinilmedi

Konuya ilişkin Fransız Dışişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada, sivillerin yaşadığı konutun vurulması kınansa da, Fransa Dışişleri Bakanı Catherine Colonna'nın Tel Aviv'i ziyaretinde, İsrailli mevkidaşıyla yaptığı basın toplantısında, İsrail’in, Gazze-Mısır sınırındaki sivil konutları vurarak öldürdüğü Bakanlık mensubuna değinmemesi dikkati çekmişti.

Colonna: Yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin hak ihlalleri kabul edilemez

Colonna Tel Aviv ziyaretinin ardından Batı Şeria'ya geçti ve Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye ile Ramallah'ta bir araya geldi.

El-Mezra el-Kibliya köyünde yasa dışı Yahudi yerleşimciler tarafından topraklarından çıkarılan ve hasatlarına el konan Filistinli zeytin üreticileriyle görüşen Colonna, bu eylemlerin siyasi çözüm perspektifini baltaladığını, Filistin otoritesini zayıflattığını ve Batı Şeria'da yeni gelişmelere ve istikrarsızlığa yol açabileceğini belirtti.

Colonna, sosyal medyada yaptığı paylaşımda da Batı Şeria'da yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin artışını ve bunun uluslararası hukuku açık bir şekilde ihlal ettiğini vurguladı. Ayrıca, yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilere karşı yaptığı hak ihlallerine karşı duracaklarını ifade etti.

Geri Dön 18 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN