Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Mayıs 2024 Perşembe

Fransa’nın denizaşırı topraklarında OHAL ilân edilebilir

Fransa'nın denizaşırı topraklarından Yeni Kalkedonya'da, 10 yıldır adada yaşayan Fransızların oy kullanmasını öngören yasa teklifi sonrası sokaklar savaş alanına döndü. Fransa, adaya asker sevk edecek.

Fransa’nın denizaşırı topraklarından biri olan Yeni Kaledonya’da sokaklar savaş alanına döndü. Büyük Okyanus'taki özerk bölgede yaşayan Fransızlar lehine hazırlanan yasa tasarısı, sokakları adeta savaş alanına çevirdi. Başkent Noumead’da sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, çıkan olaylarda, 54 kolluk kuvveti yaralandı, 82 gösterici gözaltına alındı. 200’den fazla araç, 50’den fazla dükkan kundaklanırken, halka sükunet çağrısı yapıldı.

Sokağa çıkma yasağı ilân edildi

Yeni Kaledonya'da yaşanan şiddet olayları, Fransız Meclisi'nde görüşülen ve bölgede 10 yıldır yaşayan Fransız vatandaşlarının eyalet seçimlerinde oy kullanmasını öngören yasa teklifi nedeniyle başladı. Bu teklif, adada büyük bir karışıklığa yol açtı. Gösteriler, şiddete dönüşerek, başkent Noumea'da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesine neden oldu. Yönetim, halka sükunet çağrısında bulundu.

Fransa adaya asker sevk edecek

Fransa'da ana akım siyasiler ve sağcılar, şiddet olaylarının yaşandığı Yeni Kaledonya'da olağanüstü hal ilan edilmesini talep etti. Fransa'nın "yumuşak karnı" olarak bilinen ve bağımsızlık talepleri nedeniyle Paris yönetimi için hassas bir konu olan Yeni Kaledonya'da, Fransa Başbakanı Gabriel Attal, şiddet olaylarına müdahale etmek üzere asker sevk edileceğini duyurdu.

Yeni Kalkedonya, 2003 yılında yapılan anayasa değişikliğiyle özerk bölge hâline gelmişti. Ülkede bağımsızlık için yapılan referandumlar ve Fransa ile ilişkiler hâlen siyasetin bir numaralı gündemi.

Geri Dön 16 Mayıs 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN