Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
02 Haziran 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Macron'un Almanya ziyareti, Cannes Film Festivali ve Nutella dondurmalarda İngilizce etiket krizi vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Geçtiğimiz hafta düzenlenen 77'inci Cannes Film Festivali'nde ödüller dağıtıldı. En iyi kadın oyuncu ödülü ilk kez dört oyuncuya birden verildi. Selena Gomez, Karla Sofia Gascón, Adriana Paz ve Zoe Saldana, 'Emilia Pérez' filmindeki performanslarıyla bu ödülü paylaştı.

Çocuklara cinsiyet değiştirme ameliyatı yasaklanacak

Fransa'da senato, 18 yaşından küçük çocukların cinsiyet değiştirmek için hormon tedavisi görmesini ve ameliyat olmasını yasaklayan tasarıyı kabul etti. Buna göre, çocuklara ergenlik gelişimini engelleyen ilaçların reçete edilmesi daha sıkı kontrol edilecek ve cinsiyet değiştirme ameliyatları 18 yaşından önce yapılamayacak.

İngilizce etiket krizi: Nutella dondurmaları geri çağrılıyor

Fransa Gıda Sağlığı Dairesi, birkaç ay önce piyasaya sürülen Nutella dondurmalarının geri çağrıldığını açıkladı. Toplatma kararı, etiketlerdeki alerjen maddelerin isimlerinin Fransızca yerine İtalyanca ve İngilizce yazılması nedeniyle alındı. 

Macron: Avrupalılar uyanın, ırkçılık yükseliyor

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Dresden kentinde bir toplantıya katılan Macron, Avrupalıları aşırı sağın yükselişine karşı uyararak "Avrupalılar, uyanın" ifadelerini kullandı. Avrupa’da ırkçılığın yayıldığına dikkat çeken Macron, aşırı sağcı partilerle mücadele edilmesi gerektiğini vurguladı.

Sigara fiyatlarının 25 avroya çıkarılması önerildi

Fransız Senatosu, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü'nde, sigara bağımlılığıyla mücadele etmek için sigara paket fiyatlarının 25 avroya çıkarılmasını önerdi.

Kamu kaynağıyla fal baktıran belediye başkanı tutuklandı

Adge Belediye Başkanı Gilles d’Ettore'un kamu kaynaklarıyla fal baktırdığı ortaya çıktı. Sosyete falcısı Sophia Martinez'e dört yıl boyunca ölmüş babasıyla konuşmak için fal baktıran d’Ettore, falcının Polinezya ve Tayland tatillerini de kamu kaynaklarından karşılamış. Olayın ortaya çıkmasının ardından Belediye Başkanı ve falcı tutuklandı.

Eyfel Kulesi'ne zam

Başkent Paris'in sembolü Eyfel Kulesi'ne giriş fiyatlarına zam yapıldı. Paris Büyükşehir Belediyesi, bilet fiyatlarına yüzde 20 zam yapıldığını duyurdu. 17 Haziran itibarıyla uygulanacak yeni tarifeye göre, üçüncü kata çıkış fiyatı 29,40 avrodan 35,30 avroya yükselecek. Eyfel'in ikinci katından Paris'i görmek isteyenler ise 14,20 avro ödeyecek. Gençler 7,10 avro, çocuklar, engelliler ve refakatçileri ise 3,60 avro ücret ödeyecek.

Arabada unutulan bebek hayatını kaybetti

Sausheim kentinde babası tarafından arabada unutulan 16 aylık bebek, aşırı sıcak ve su kaybı nedeniyle hayatını kaybetti. Arabayı park edip iş yerine giden baba, saatler sonra arabaya döndüğünde bebeğin öldüğünü fark etti. Sağlık ekipleri, saat 18’de yaptıkları ilk incelemede bebeğin aşırı sıcak nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti. Uzmanlar, olay günü hava sıcaklığının 22 derece olduğunu, ancak araç içindeki sıcaklığın 45 dereceye kadar yükselmiş olabileceğini söyledi.

Geri Dön 02 Haziran 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN