Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
19 Mayıs 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; cezaevi aracına saldırı, Cannes Film Festivali ve Yeni Kalkedonya'da çıkan olaylar vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da baharla birlikte polen alerjisi de ciddi bir sorun hâline geldi. Ülkenin üçte ikilik bölümünde kırmızı alarm ilân edildi. Ülkede yaklaşık 20 milyon kişinin çeşitli alerjilerden muzdarip olduğu ve bu alerjilerin büyük bir kısmının polen kaynaklı olduğu belirtiliyor. Ulusal Aerojenik Gözlem Ağı, alerji semptomlarını hafifletmek için güneş gözlükleri, burun spreyleri ve göz damlalarının etkili olabileceğini vurguladı.

'Kadın gibi sür' kampanyası

Fransa'da, ölümlü trafik kazalarının yüzde 84'üne erkeklerin neden olduğunun ortaya çıkması üzerine, Kadın Gibi Sür kampanyası başlatıldı. Ulusal Bakanlıklar Arası Yol Güvenliği Gözlemevi (ONISR) tarafından yayımlanan raporlar, 2022-2023 yıllarında meydana gelen ölümlü trafik kazalarının yüzde 84'ünün erkek sürücüler tarafından gerçekleştirildiğini gösterdi. Ayrıca, kazalara karışan alkollü sürücülerin yüzde 93'ünün erkek olduğu belirlendi.

Cezaevi aracına saldırı: Gardiyanlar öldü, mahkum kaçtı

Bir cezaevi aracına düzenlenen silahlı saldırı sonucu iki gardiyan hayatını kaybetti ve 'Sinek' lakaplı çete lideri mahkum Muhammed Amra kaçtı. Fransa'nın kuzeyindeki bu olayın ardından yüzlerce polis, firari mahkumu bulmak için seferber edildi. Fransa İçişleri Bakanı Gérald Darmanin, mahkumu yakalamak amacıyla komşu ülkelerden de destek alındığını ve arama çalışmalarının Fransa dışında da sürdüğünü belirtti.

Fransa’nın denizaşırı topraklarında OHAL

Fransa'nın denizaşırı topraklarından Yeni Kalkedonya'da, 10 yıldır adada yaşayan Fransızların oy kullanmasını öngören yasa teklifi sonrası sokaklar savaş alanına döndü. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, OHAL ilan edildiği, adaya asker sevk edildiği ve TikTok’un yasaklandığı duyuruldu. Halka açık tüm toplantıların yasaklanırken, ada genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi, ana havaalanı tüm uçuşlara kapatıldı. Pazartesi günü başlayan, salı günü şiddetlenen çatışmalarda, dört kişinin öldüğü ve 300’den fazla kişinin yaralandığı açıklandı.

Bir aylık yağış 24 saatte düştü

Fransa'nın doğusundaki Moselle'e, bir aylık yağış 24 saatten kısa bir sürede düştü. Bölgede, olağanüstü sel riski nedeniyle kırmızı alarm ilan edildi.

77'nci Cannes Film Festivali başladı

Fransa'da 11 gün sürecek olan 77'nci Cannes Film Festivali, görkemli bir açılış töreniyle başladı. Festivalde bu yıl Altın Palmiye ödülü için 22 film yarışacak. Festivalin heyecanla beklenen ödülleri, 25 Mayıs'ta sahiplerini bulacak. Festivalin öne çıkan anlarından biri, Altın Palmiye Onur Ödülü'nün 3 Oscar ödüllü usta oyuncu Meryl Streep'e verilmesi oldu. Streep, ödülünü almadan önce iki dakika boyunca ayakta alkışlandı.

Geri Dön 19 Mayıs 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN