Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
25 Şubat 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; hükûmetin kemer sıkma kararı, tarım politikalarının esnetilmesi ve Fransız bayrağına küfreden imam vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da Aile Yardım Fonu (CAF) tarafından yardım alan yüz binlerce kişinin hesapları siber saldırıya maruz kaldı. Saldırının sorumluluğunu LulzSec adlı hacker grubu üstlendi. CAF tarafından yapılan açıklamada, veri ihlali doğrulanırken, sistemlerinde herhangi bir güvenlik açığı bulunmadığı iddia edildi.

Kemer sıkma kararı

Maliye Bakanı Bruno Le Maire, bu yıl kemer sıkma politikası uygulayacaklarını duyurdu. Kemer sıkma politikasına göre, büyüme tahminlerinin aşağı yönlü revize edileceği ve büyümenin yüzde 1,4’ten, yüzde 1’e kadar düşeceği açıklandı. Maliye Bakanı Le Maire, devlet harcamalarında da kesintiler olacağını doğruladı.

Tarım politikaları esnetiliyor

Başbakan Gabriel Attal, haftalar süren çiftçi eylemlerinin ardından, tarım ilaçlarının satışına yönelik kısıtlamaların esnetileceğini duyurdu. Attal bu kapsamda, çiftçilerin taleplerini karşılamak için tarım ilacı (pestisit) satışına getirilen kısıtlamaların esnetileceğini ve Fransız tarım üreticilerinin daha fazla göçmen işçi çalıştırmasının yolunun açılacağını bildirdi, "Fransız çiftçilerin yabancı çiftçiler karşısında haksız rekabete uğramasını ortadan kaldırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Sigaraya bir zam daha geliyor

Hükûmet, halk sağlığı politikası kapsamında, fiyatların mart ayında 40 ila 50 sent artacağını bildirdi. Zamların Ocak 2024’te fiyat artışı yapılmayan markaları kapsayacağı belirtildi. Sağlık Bakanı Aurélien Rousseau, iki yıl içinde bir paket sigara fiyatının en az 13 avroya yükseleceğini açıkladı.

Rus büyükelçi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı

Fransa, Rus muhalif Aleksey Navalny'nin ölümüne ilişkin Rusya’nın Paris Büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne, Arjantin ziyareti sırasında verdiği demeçte olayı doğruladı ve "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin rejiminin gerçek yüzü gözler önüne serildi" ifadelerini kullandı. Rusya'nın Madrid, Stokholm, Berlin, Lahey ve Oslo büyükelçileri de bulundukları ülkelerin dışişleri bakanlıklarına çağrıldığı bildirilmişti.

Eyfel Kulesi grev nedeniyle kapatıldı

Başkent Paris'te, Eyfel Kulesi çalışanları, işçi sendikalarının çağrısı üzerine greve gitti ve kule ziyarete kapatıldı. Grevciler, Paris Belediyesinin, kuleyi işleten SETE şirketinden talep ettiği kâr payının yüksekliğine itiraz etti ve belediyeden daha makul bir ücret talebinde bulundu.

Muafiyet kalktı, sağlıkta personel eksiği büyüdü

Korona salgını sürecinde, pratisyen hekimlere uygulanan muafiyet kalkınca 2 bin hekim işsiz kaldı. Hâlihazırda personel eksikliği yaşanan sağlık sektörü daha da zora girdi. Yabancı hekimler, belirsiz oturma ve çalışma izinleriyle karşı karşıya kalarak, geleceklerine dair endişelerini dile getirdiler. Özellikle, Avrupa Birliği dışından gelen ve güvencesiz pozisyonlarda çalışan yaklaşık 4 bin pratisyen hekim, bu değişikliklerden etkilendi. Bu hekimlerin, Fransa'da kalmak ve çalışmak için artık 'tıbbi yeterlilik' sınavına girmeleri gerekiyor. Ancak, sınav için sınırlı kontenjan ve yüksek rekabet, birçok hekimin iş bulma şansını azalttı.

Fransız bayrağına küfreden imama sınır dışı tartışması

Fransa, sosyal medyada Fransız bayrağına küfreden bir imamı sınır dışı etmeye hazırlanıyor. Fransa’nın güneyinde yaşayan Tunus kökenli Mahjoub Mahjoubi isimli imamın, ülkenin kurucu değerlerine karşıt vaazlar verdiği ve Fransız bayrağına hakaret ettiği kayıtlara geçti, "Başımızı ağrıtan, Allah katında değeri olmayan bu bayrağı görmeyeceğiz. Fransa’nın tek değeri şeytandır" ifadelerini kullandığı belirtildi.  İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, imamın 10 yıllık oturumunun iptal edilmesini talep ederek, sınır dışı edilmesi gerektiğini ifade etti.

Geri Dön 25 Şubat 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN