Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Şubat 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Robert Badinter'in vefatı, 2 Türk genci hakkında başlatılan soruşturma ve akıllı telefonlar ile sosyal medya yasakları vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın önde gelen devlet adamlarından ve insan hakları savunucusu Robert Badinter, 95 yaşında hayatını kaybetti. François Mitterand döneminde Adalet Bakanı olarak görev yapan ve Fransa'da idam cezasının kaldırılmasında kilit rol oynayan Badinter için taziye mesajı yayımlayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Aydınlanma için hiçbir zaman konuşmayı bırakmayan bir yüzyıl figürü, bir cumhuriyet vicdanı, Fransız ruhu" ifadelerini kullandı.

İki Türk gence yönelik soruşturma

Paris Cumhuriyet Savcılığı, sosyal medyada terörü övdükleri iddia edilen 21 ve 24 yaşındaki iki Türk kökenli gence yönelik soruşturma başlattı. BFMTV'nin haberine göre, 'ülkücü' oldukları belirtilen gençler, Saint-Etienne ve Strazburg'da Çevrimiçi Nefretle Mücadele Ulusal Merkezi tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alındı.

11 ton kaçak sigaraya 100 bin avro ceza

Fransa'da 11 ton kaçak sigarayla yakalanan Türk vatandaşı, 100 bin avro para cezasına çarptırıldı. Fransız gümrüğü tarafından yapılan açıklamada, sigaraların piyasa değerinin 2 milyon 6 bin avro olduğu duyuruldu.

Akıllı telefonlara karşı ilk resmi adım

Seine-Port kasabasında yapılan bir referandumda, kamuya açık alanlarda cep telefonu kullanımı referandumla yasaklandı. Oylamaya 277 kişinin katıldığı, yarısından fazlasının yasağı desteklediği açıklandı.

13 yaşından küçüklere sosyal medya engeli gelebilir

Bununla birlikte, 13 yaşından küçük çocukların sosyal medyaya erişiminin engellenmesi için 'dijital bariyer' kurulması planlanıyor. Fransa Başbakanı Gabriel Attal, 13 yaşından küçüklerin sosyal medyaya erişimlerinin engellenmesi için çalışma başlatılacağını duyurdu. Fransız Senatosu, geçtiğimiz yıl, 15 yaş altı kullanıcıların sosyal medya platformlarına kaydolmasını ve kullanmasını veli iznine tabi tutan tasarıyı kabul etmişti.

Geri Dön 18 Şubat 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN