Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Şubat 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; çiftçi protestoları, İspanya ile 'domates' krizi, öğretmenlerin grevi ve grip salgını vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa bu hafta çiftçilerin sert protestolarına sahne oldu. Çiftçilerin taleplerine yanıt vermek adına kameralar karşısına geçen çiçeği burnunda Başbakan Gabriel Attal’a yanıt çiftçilerden ‘kırsala giden yolları kapatmak’ oldu. Bunun üzerine Attal, ikinci kez kameralar karşısına geçti. Ancak çiftçiler bu kez başkent Paris’e yürüyüşe geçerek karşılık verdi. Paris’i abluka altına almak isteyen çiftçileri engellemek için üçüncü kez kameralar karşısına geçen Attal, toplamda 400 milyon avroluk, vergi indirimleri ve sosyal yardımları içeren paketi duyurdu. Bunun üzerine çiftçiler protestolarına ara verdiklerini duyurdu. Ancak çiftçi sendikaları “Hareket durmayacak” diyerek de açık kapı bıraktı.

İspanya ile Fransa arasında 'domates' krizi

Avrupa'da çiftçilerin protestoları, Fransa ile İspanya arasında 'domates' üzerinden gelişen bir siyasi tartışmaya dönüştü. Eski Fransa Ekoloji Bakanı Segolele Royal'ın İspanya'da üretilen domatesleri 'yenilmez' ve 'sahte organik' olarak nitelendirmesi ve Fransa Başbakanı Gabriel Attal'ın İspanya'yı 'sağlıksız tarım ürünleri yetiştirmekle haksız rekabet yaratmakla' suçlaması polemiğe neden oldu. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, eleştirilerin temelsiz olduğunu belirterek, Royal’i İspanya'ya davet etti ve "İspanyol domatesleri rakipsizdir, tattığı zaman görecek" dedi. Fransa, ithal ettiği sebze ve meyvenin yüzde 40'ını İspanya ve İtalya'dan karşıladığı için çiftçiler, bu durumu ‘haksız rekabet’ olarak nitelendiriyor.

Mona Lisa'ya çorba fırlattılar

Fransa'da tarım politikalarını protesto eden iki aktivist, Louvre Müzesi'ndeki Mona Lisa tablosuna çorba fırlattı. Aktivistler, eylemlerini yaparken “Tarım sistemimiz hasta" dedi ve 'sağlıklı, sürdürülebilir gıda' talebinde bulundu.

Grev dalgası: İlk ve ortaokul öğretmeleri grevde

Fransa'da ilk ve ortaokul öğretmenleri, çalışma şartlarının ve maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle perşembe günü greve gitti. Eğitim sendikalarının çağrısıyla başkent Paris başta olmak üzere çok sayıda kentte iş bırakma eylemi yapıldı. Paris’te eğitim emekçilerinin yüzde 65’i, diğer şehirlerde ise neredeyse yüzde 50’si grevlere katılım gösterdi.

Vekil maaşlarına 700 avro zam

Milletvekili maaşlarına da ortalama 700 avro zam yapıldı. Hükûmet tarafından paylaşılan bilgilerde, Ocak 2024 itibarıyla, maaşların 5 bin 900 avrodan, 6 bin 600 avroya çıkarıldığı aktarıldı.

Grip salgını alarmı

Ulusal Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, grip vakalarında önemli bir artış olduğu duyuruldu. Vaka sayısının Ocak 2024’ün son haftasında 100 bin kişide 358 olduğu bildirildi. Solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle acil servislere başvuranların sayısının yüzde 46, hastaneye yatışların bir önceki haftaya göre yüzde 41 oranında artığı açıklandı.

Geri Dön 04 Şubat 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN