Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Ocak 2024 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; çiftçilerin protestoları, ırkçı göç yasası ve kürtaj hakkının anayasal güvenceye alınması vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Almanya’dan sonra Fransa’ya da sıçrayan çiftçi eylemleri sertleşmeye başladı. Çiftçiler, Nimes kentinde A9 otoyoluna döktükleri ithal meyveleri ateşe verdi. Lille ve Strasbourg kentleri yakınlarındaki otoyollar da traktörlerle abluka altına alındı. Çiftçi sendikası FNSEA, eylemlerin, talepler karşılanana kadar devam edeceğini duyurdu.

Salı günü, protestocuların üzerine aracını süren bir şahıs, 1 kişinin ölümüne ve 2 kişinin ağır yaralanmasına neden oldu.

Irkçı göç yasasına karşı 150 bin kişi sokakta

Aşırı sağın destekleriyle geçen yeni göç yasası, ülke genelinde 150 bin kişinin katıldığı gösterilerle protesto edildi. Sert tartışmalara neden olan 86 maddelik aşırı sağcı göç yasasının 32 maddesi Anayasa Konseyi’nden geri çevrildi. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, "Mesajı aldık. Gerekeni yapacağız" ifadelerini kullandı.

Kürtaj hakkı anayasal güvenceye alınıyor

Fransa'da meclis, kadınların kürtaj hakkını anayasal güvence altına alma ilkesini onayladı. Tasarının 30 Ocak’ta yapılacak bir oylama ile resmiyet kazanması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz yıl, kadınların kürtaj hakkını Fransız anayasasına dahil etme sözü vermişti.

Amazon'a 32 milyon avro ceza

Fransa'da, çalışanların ‘aşırı müdahaleci bir şekilde izlenmesi’ gerekçe gösterilerek, Amazon'a 32 milyon avro para cezası verildi.

Türk boksör, Fransa’da kahraman oldu

Montereau’da, 14 Kasım’da çıkan bir yangında 80 yaşındaki komşusunu kurtaran Türk boksör kahraman ilan edildi. Montereau Belediye Başkanı James Cheron, Kemal Altınpınar isimli boksöre kahramanlık madalyası verileceğini duyurdu. Altınpınar kendisini bir kahraman olarak görmediğini belirterek, "Yaptıklarım başkalarına ilham olabilirse ne mutlu bana" ifadelerini kullandı.

Geri Dön 28 Ocak 2024 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN