Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Ekim 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; Paris'in ardından Marsilya'yı da alarma geçiren tahtakuruları, otobüs şoförlerinin devam eden grevi ve okullara yapılan bomba ihbarları vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

28 Eylül'de bir bebeğin, Carhaix Hastanesi'nin acil servisi kapalı olduğu sırada zamanında müdahale edilmediği için hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Hastane yönetimi bebeğin ölümünü doğruladı, ancak zamanında müdahale edilmediği iddialarını reddetti. Carhaix Hastanesi'nin acil servisi, 4 Eylül'den bu yana 18.30-08.30 saatleri arasında kapalı ve yalnızca acil sağlık ekipleri tarafından yönlendirilen hastaları kabul ediyor. Hastanenin acil servisini gece boyunca kapatmasına öfkelenen vatandaşlar, protesto gösterisi düzenledi. Gösteride dikkat çekmek için mancınık da kullanıldı.

Tahtakurusu alarmı

Başkent Paris’te baş gösteren tahtakurusu krizi henüz çözülebilmiş değil. Paris Belediyesi, hükûmeti göreve çağırdı. Belediyeden yapılan çağrıda, 2024 Olimpiyatlarının Paris’te olacağı hatırlatıldı.

Paris’in ardından Marsilya’da da tahtakurusu alarmı verildi. Hızla artan tahtakurtları nedeniyle bir ortaokulda eğitime ara verildi ve öğrenciler evlerine gönderildi. Dersler online yapıldı.

Louis Vuitton iklim aktivistlerinin hedefinde

İklim aktivistlerinin hedefinde bu kez Louis Vuitton vardı. Eylemciler, mağazayı boyadı. Dünyaca ünlü lüks markanın, Paris’teki mağazasını sprey boyalarla boyayan eylemciler, markayı, çevreye zarar vermek ve devletten vergi kaçırmakla suçladı. Dernier Renovation isimli aktivist grup, eylem sırasında “Bencillikleri öldürüyor” yazılı tişörtler giydi. Olaya müdahale eden polis ekipleri göstericileri gözaltına aldı. 

TotalEnergies hakkında suç duyurusu

Çevre dernekleri de, Fransız TotalEnergies hakkında çevreye ve iklime zarar verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Kuruluşun Afrika ülkeleri Uganda ve Tanzanya'da petrol çıkarma faaliyetleri sırasında iklim değişikliğini körüklediği iddia edildi. 

Şoförlerin grevi toplu taşımayı felç etti

Ile-de-France bölgesinde otobüs şoförlerinin dört haftadır devam eden grevi, toplu ulaşımın aksamasına sebep oldu. Grev nedeniyle, Paris’in de içinde bulunduğu dört büyük şehirde dokuz otobüs hattında ulaşımda sorunlar yaşandığı bildirildi. Otobüs şoförleri, çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve teşvik primi nedeniyle protestolarını devam ettireceklerini belirtirken, işverenler ile devam eden müzakerelerde henüz bir anlaşma sağlanamadığı açıklandı.

Sekiz okula bomba ihbarı

Grenoble kentinde bomba ihbarı nedeniyle, cuma sabah saatlerinde 8 okul tahliye edildi. Söz konusu ihbarın asılsız olup olmadığına dair bir bilgi basınla paylaşılmadı. Önceki gün aynı şehirde asılsız bir bomba ihbarında daha bulunulmuş, 12 yaşında bir çocuk gözaltına alınmıştı. Fransa’da bu yıl 160 okula yönelik asılsız bomba ihbarında bulunulduğu tahmin ediliyor.

Geri Dön 08 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN