Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Ekim 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; sporculara başörtüsü yasağı, göç ve Paris'teki tahtakurusu baskını vardı. İşte yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da düzenlenecek Paris Olimpiyatları'nda Fransız sporculara başörtüsü yasağı getirildi. Fransa Spor Bakanı Amelie Oudea-Castera, ‘laiklik rejiminin uygulanması konusunda hükûmette fikir birliği sağlandığını’ söyledi. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ise, söz konusu yasağın ‘doğru olmadığı’ görüşünde. Yapılan açıklamada, “Genel anlamda hiç kimse, bir kadına ne giyip ne giymemesi gerektiğini dayatamaz” denildi.

İşçiler bakanlığı bastı

Başkent Paris'te demiryolu emekçileri, Ekolojik Dönüşüm Bakanlığı’nın binasını bastı. İşçiler, Fransız demir yolu şirketi SNCF'nin yeniden yapılandırma planını protesto etmek için bu eylemi gerçekleştirdiklerini duyurdu. Göstericiler, "SNCF satılık değildir" sloganları atarak, şirketin 500 kişiyi işten çıkarmak istediğini savundular.

Macron: Dünyanın tüm sefaletini sırtlayamayız

Göç, Fransa’nın da gündemindeydi. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron İtalya başta olmak üzere Avrupa’da yaşanan mülteci krizine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Macron, Fransa’ya her yıl 100 binden fazla kişinin iltica talebinde bulunduğunu hatırlattı, “Üzerimize düşeni yapıyoruz. Ancak dünyanın tüm sefaletini biz sırtlayamayız” diye konuştu.

Carrefour’da ‘şirinklflasyon’ uyarısı

Fransa’nın ünlü market zinciri Carrefour’da şirinkflasyona karşı harekete geçildi. Enflasyon gerekçesiyle gramajı düşürülen ürünlere uyarı işareti koyulmaya başlandı. Çıkartmalarda, paket içeriği azaltılırken, fiyatların düşürülmediği vurgulandı. 26 üründe şirinkflasyon uyarısı veren market zinciri, bebek mamalarında, soğuk çaylarda ve hazır gıda ürünlerinde haksız gıda politikası uygulandığına dikkat çekti.

Paris'i tahtakuruları bastı

Paris’te tahtakurusu alarmı verildi. Paris Belediye Başkan Yardımcısı Emmanuel Gregoire, metrolarda ve sinema salonlarında hızla artan tahtakurularına dikkat çekti. Hükûmeti göreve çağıran Gregoir, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları öncesinde acil bir eylem planı başlatılmasını istedi. Kente mali destek çağrısında bulunan Belediye Başkanı, vatandaşın tahtakurularıyla mücadele için kişi başı 866 avro harcadığını belirtti. 

Geri Dön 01 Ekim 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN