Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
17 Eylül 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta; iPhone 12'nin yasaklanması, Adalet Bakanı'nın görevdeyken yargılanan ilk bakan olması ve Fas ile yaşanan 'deprem yardımı' polemiği vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın Elancourt kentinde bir polis aracı ile motosikletin çarpışması sonucu ağır yaralanan ve beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Sefa Şahin, Türkiye'ye getirildikten sonra yaşamını yitirdi.

TotalEnergies: Akaryakıtta tavan fiyat sürecek

Benzin fiyatlarının bazı bölgelerde 2 avroyu aşmasının ardından TotalEnergies, akaryakıt tavan fiyatlarını 2024'te de 1,99 avro olarak sürdüreceğini açıkladı. Daha önce şirket, Fransa'daki otoyollarda hizmet veren istasyonlar dahil olmak üzere tüm benzin istasyonlarında 31 Aralık'a kadar akaryakıt fiyatlarının 1,99 avroyu geçmeyeceğini duyurmuştu.

Ölen mimarın yerine 5 yıl imza atan müteahhit

Creteil Mahkemesi'nde, sahte imza atma suçlamasıyla yargılanan bir müteahhitin davası başladı. Müteahhidin kimliği açıklanmadı ancak Val-de-Marne bölgesindeki inşaat projelerinin devam etmesi için 2017 yılında hayatını kaybeden bir mimarın yerine 5 yıl boyunca sahte imza attığı iddia ediliyor.

iPhone 12 yasaklandı

Avrupa'da izin verilen radyosyon miktarını aştığı tespit edilen iPhone 12'nin satışı Fransa'da yasaklandı. Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Jean-Noel Barrot, Apple'ın telefon için güncelleme getirene kadar satışın durdurulduğunu duyurdu. Bakan Barrot, bu yasağın uygulanması için Ulusal Frekans Ajansı'nın tüm görevlilerini seferber etti.

Görevdeyken yargılanan ilk bakan

Fransa Adalet Bakanı Eric Dupond-Moretti, görevdeyken yargılanacak ilk bakan olarak tarihe geçecek. Dupond-Moretti, kendini veya müvekkillerini ilgilendiren davalarla ilgili hakimlere baskı yapmak ve görevi kötüye kullanmakla suçlanıyor. Bu olay, 5'inci Cumhuriyet döneminde bir ilk olarak kayda geçiyor.

Fas ile deprem yardımı polemiği

Fas, şiddetli bir depremin ardından dünya genelinden gelen yardım tekliflerini kabul ederken Fransa'nın teklifini henüz kabul etmemesi nedeniyle tartışma yaşandı. Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, “Uluslararası yardımın koordinasyonu tamamen Majesteleri Kral'a ve Fas hükûmetine aittir. Bu nedenle onların egemen tercihlerine saygı göstermeliyiz" diyerek bu polemiği kınadı.

Geri Dön 17 Eylül 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN