Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
06 Ağustos 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta göç ve aşırı sıcaklar vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkede yaşanan şiddet olayları ve ayaklanmaların göçmenlerle ilgisi olmadığını söyleyerek, “Biz her zaman bir göç ülkesi olduk ve olmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Ülkenin güneydoğusundaki çok sayıda departman, beklenen kavurucu sıcaklarla beraber, yüksek orman yangını riski nedeniyle alarm durumuna geçti. 3 Ağustos Perşembe günü itibarıyla, Bouches-du-Rhone bölgesinde kırmızı alarm, Sud-Est bölgesindeki üç departmanda turuncu alarm ilan edildi. Söz konusu bölgelerdeki ormanlık alanlar, turistik ziyarete kapatıldı. Yetkililere göre, Fransa’da çıkan her 10 yangından 9’u insan kaynaklı. 

Halk Sağlığı Ofisi, 7-13 Temmuz tarihleri arasında ülkeyi etkisi altına alan sıcak hava dalgasının en az 80 kişinin ölmesine yol açtığını açıkladı. Halk Sağlığı Ofisi’nin verilerine göre, özellikle Güney Fransa’da etkili olan aşırı sıcaklar sırasında, haftalık ortalamanın yüzde 3,8 üzerinde ölüm gerçekleşti. Yetkililer, açıklanan verilerin sadece öncü istatistikler olduğunu belirterek, doğrudan aşırı sıcaklardan kaynaklanan ölümlere ilişkin verilerin yaz sonunda paylaşılacağını belirtti.

Marsilya'da düzenlenen eylemler sırasında 22 yaşındaki Müslüman bir gence şiddet uygulamakla suçlanan 4 polis yargılanıyor. Tutuklu polislerden biri, gencin yaralanmasına yol açan plastik mermiyi kendisinin ateşlediğini itiraf etti.

Fransa, 26 Temmuz’da yaşanan askeri darbenin ardından, Nijer’deki vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. Nijer’deki yaklaşık 600 Fransız vatandaşının tahliye için başvurduğu, tahliye işlemlerinin önümüzdeki birkaç gün içinde tamamlanacağı açıklandı.  Fransız basınında yer alan haberlere göre, yaklaşık 250 kişiyi taşıyan ilk tahliye uçağı, 2 Ağustos Çarşamba günü Paris’e indi.

Başkent Paris’te Seine Nehri kenarında faaliyet gösteren 200’ü aşkın sahaf, 2024 yazında düzenlenecek Olimpiyat Oyunları için nehir kenarındaki yerlerini terk etmeyi reddediyor.

Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Fransa’nın kapılarının Çinli yatırımcılara açık olduğunu ve bağları koparmanın bir ‘illüzyon’ olduğunu söyledi. FLe Maire, Çin ile ülkelerin "bağlarını koparma" söyleminin gerçekçi olmadığını ve 'risksizleştirme' kavramının Çin'in bir tehdit olarak görülmesi anlamına gelmediğini vurguladı.

Geri Dön 06 Ağustos 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN