Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Temmuz 2023 Pazar

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'nın gündeminde bu hafta aşırı sıcaklar ve Nael'in ölümünün ardından başlayan protestolar vardı. İşte bu hafta yaşananlar...

Fransa'da bu hafta neler yaşandı?

Fransa'da evinin bahçesinde kahve içen bir kadının üzerine meteor düştü. Jeologlara göre bu, 100 milyonda bir ihtimal.

Rekor sıcaklar

Fransa, Güney Avrupa’nın tamamını etkisi altına alan sıcak hava dalgasıyla mücadele ediyor. The Lancet dergisinde yayınlanan bir makaleye göre, Paris, sıcak hava dalgaları konusunda Avrupa'nın en savunmasız kenti. Aşırı sıcaklar nedeniyle birçok bölgede turuncu alarm verildi. Sıcakların 40 dereceye kadar çıkabileceği söylendi.

Fransız Halk Sağlığı Ofisi, geçtiğimiz haziran ayında ülkede 84 kişinin boğularak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Fransız kabinesinde değişiklik

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, protesto, ayaklanma ve grevlerle geçen ikinci görev döneminde Bakanlar Kurulu kabinesinde değişikliğe gitme kararı aldı.

Protestocuya şiddet uygulayan 7 polis gözaltına alındı

Fransa’da 17 yaşındaki Cezayir asıllı gencin polis tarafından öldürülmesinin ardından patlak veren protestolarda 22 yaşındaki bir gence şiddet uygulayan 7 polis gözaltına alındı. Öte yandan, kısa sürede ülkeyi yangın yerine çeviren şiddetli protestolara katılan 700’ü aşkın kişiye hapis cezası verildi.

Polis şiddeti protestosu, 'polis yetersizliği' gerekçesiyle yasaklandı

Fransız yetkililer, geçtiğimiz cumartesi günü Paris’te yapılması planlanan polis şiddeti protestosunu ‘polis yetersizliği’ nedeniyle yasakladı.

Enflasyon haziran ayında yüzde 4,5’e düştü

Enflasyon haziran ayında yüzde 4,5’e inerek son bir yılın en düşük seviyesine geriledi. Gıda fiyatlarındaki artış haziran ayında da devam etti.

Savunma harcamaları 413 milyar avroya çıkacak

Fransız parlamentosu, 2024-2030 yılları için savunma bütçesini 413 milyar avroya çıkarmayı öngören yasa tasarısını neredeyse oy birliğiyle onayladı.

Köpek dışkısı sorununa karşı DNA teknolojisi kullanılacak

Fransa'nın güneyindeki Béziers kenti, sokaklardaki köpek dışkısı sorununa karşı alışılmadık bir uygulama başlatıyor. Kentteki tüm köpeklerin DNA’larından bir genetik veritabanı oluşturulacak, ve bu sayede sokakta bırakılan dışkının hangi köpeğe ait olduğu tespit edilerek sahibine para cezası verilecek.

Arabayı şarj eden otoban test ediliyor

Otobanda seyreden elektrikli araçların indüksiyon yoluyla ve asfalta yerleştirilen raylar üzerinden şarj edilmesini sağlayan iki ayrı teknolojiyi test etmeye başlıyor.

Geri Dön 23 Temmuz 2023 Pazar Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN