Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Mayıs 2024 Cumartesi

Avrupalılık duygusu azaldı

Fransa'da yapılan son anketler, Fransızların çoğunluğunun Avrupalı olmaktan gurur duyduğunu gösterse de, bu duygunun son yıllarda azaldığına işaret ediyor.

Ifop araştırma kuruluşunun gerçekleştirdiği ankete göre, Avrupa Birliği'ne (AB) karşı endişe duyanların oranı yüzde 46, öfke duyanların oranı yüzde 13 ve kayıtsız kalanların oranı yüzde 16. AB'ye güven duyanların oranı yüzde 15, iyimser olanların oranı ise sadece yüzde 10.

AB'ye yönelik endişe, özellikle zanaatkarlar ve tüccarlar (yüzde 53) ile emekliler (yüzde 50) arasında yüksek. Esnaf ve tüccarların yarısından fazlası (yüzde 53) ile işçilerin (yüzde 51) Avrupa Birliği'ne ait olmaktan gurur duymadığı belirlendi. Sağ ve aşırı sağ seçmenlerin çoğunluğu (yüzde 53) AB için endişe duyduğunu belirtiyor.

2021 Aralık ayında Avrupalı olmaktan gurur duyanların oranı yüzde 68 iken, 2022 Nisan ayında bu oran yüzde 59'a düşmüş. Avrupalı olmaktan gurur duyanlar arasında bile endişe hissi (yüzde 43) güven (yüzde 24) ve iyimserlik (yüzde 14) duygularından daha baskın.

İktidar partisi seçmenlerinin yüzde 84'ü ve sol partilerin yüzde 71'i Avrupalı olmaktan gurur duyduklarını ifade ederken, aşırı sağdaki Reconquete partisinin seçmenleri arasında bu oran yüzde 36. Fransızların kendilerini en yakın hissettikleri ülkeler sırasıyla İspanya (yüzde 24), Almanya (yüzde 23), Belçika (yüzde 18) ve İtalya (yüzde 14) olarak sıralanıyor.

Geri Dön 11 Mayıs 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN