Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Haziran 2024 Pazartesi

Aşırı sağ kazandı, Macron erken seçim kararı aldı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde aşırı sağın zaferi sonrası Ulusal Meclis’i feshederek erken genel seçim kararı aldı.

Aşırı sağ kazandı, Macron erken seçim kararı aldı

Fransa'daki AP seçimlerinde aşırı sağcı Ulusal Birlik Partisi (RN), yüzde 31,50 oy alarak birinci parti oldu. Macron’un partisi Rönesans ise yüzde 15,2 oyla ikinci sırada yer aldı. Macron, sonuçların Avrupa'yı savunan partiler için iyi olmadığını belirterek, 30 Haziran - 7 Temmuz tarihlerinde erken seçime gidileceğini duyurdu. Macron, “Oylamayla, parlamenter geleceğimizin seçimini yeniden size vermeye karar verdim. Bu akşam Ulusal Meclis’i feshediyorum.” dedi ve kabinesini acil toplantıya çağırdı.

Erken seçim kabul gördü

Cumhuriyetçiler (LR) Partisi Başkanı Eric Ciotti, Macron'un erken seçim kararının "tek çözüm" olduğunu belirtti. Boyun Eğmeyen Fransa (LFI) milletvekili Manuel Bompard, Macron'un kararını hatırlatarak, "Biz hazırız. Onun dünyasına ve aşırı sağa alternatif oluşturacağız. Sandıkta görüşmek üzere." dedi.

RN lideri Marine Le Pen, Ulusal Meclis'in feshedilmesine hazır olduklarını vurguladı ve Fransızları RN için oy vermeye çağırdı. RN Başkanı Jordan Bardella da "Fransa için yeni bir çoğunluk oluşturmaya hazır olduklarını" ifade etti.

LFI milletvekili Thomas Portes, Macron'un aşırı sağa zemin hazırladıktan sonra Ulusal Meclis'i feshettiğini belirtti ve genel seçimlere hazır olduklarını kaydetti. Aşırı solcu lider Jean-Luc Melenchon ise AP seçimleri sonuçlarının ardından Macron'un Meclis'i feshetme kararını doğru bulduğunu belirtti.

Fransız solu sokakta

Aşırı sağın zafer kazanmasına tepki gösteren binlerce kişi, başkent Paris'te protesto düzenledi. République Meydanı'nda toplanan göstericiler, 30 Haziran'da yapılacak erken genel seçimlerde aşırı sağa geçit verilmeyeceği yönünde sloganlar attı.

Macron ve aşırı sağ aleyhinde sloganlar atan binlerce kişi, erken genel seçimlerde solda birlik talep etti.

Filistin asıllı Rima Hassan AP üyesi oldu

LFI'den aday gösterilen Filistin asıllı Rima Hassan, AP üyeliğine seçildi. Seçim kampanyasında İsrail'in Gazze’ye yönelik saldırılarına karşı desteğini dile getiren Hassan, Fransız üniversiteleri ve kamu alanlarında Filistin temalı konuşmalarıyla dikkat çekti. Terör propagandası yaptığı gerekçesiyle ifadeye çağrılan Hassan, Suriye'deki Neyrab Mülteci Kampı'nda doğdu ve 2000'li yılların başında Fransa'ya geldi. Hukuk eğitimi alan Hassan, 2019'da Mülteci Kampları Gözlemevi'ni kurdu.

Geri Dön 10 Haziran 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN