Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Mayıs 2024 Pazartesi

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi öldü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ı taşıyan helikopterin kaza yaptığı ve her ikisinin de hayatını kaybettiği açıklandı.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi öldü

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emirabdullahiyan'ı taşıyan helikopterin düşmesi sonucu enkazı, kazadan yaklaşık 12 saat sonra bulundu. İran resmi haber ajansı IRNA, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın helikopter kazası sonucu hayatlarını kaybettiklerini duyurdu.

Helikopter, Azerbaycan sınırından Tebriz'e dönüş yolunda kaza yaptı. İran resmi haber ajansı IRNA, helikopterin dağlık alanda yoğun sis nedeniyle düştüğünü belirtti. Türkiye'nin yardımıyla gönderilen Akıncı İHA, helikopterin enkazını tespit ederek İran makamlarına koordinatları iletti. Ayrıca Avrupa Birliği, İran'ın yardım talebi üzerine, uydu görüntüleriyle enkazın yerini tespit edebilecek araçlarını harekete geçirdi.

Kaza sırasında Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Aras Nehri'nde yapılan baraj açılış töreninden dönüyordu. Helikopter, Doğu Azerbaycan vilayetindeki Culfa yakınlarında ormana düştü. Helikopterin, 1979 öncesinde satın alınmış Amerikan yapımı Bell 212 modeli olduğu belirtildi.

Kazada, Reisi ve Emirabdullahiyan'ın yanı sıra Doğu Azerbaycan Valisi Ayetullah El Haşim ve Tebriz Cuma İmamı Ayetullah El Haşim de bulunmaktaydı. İran'ın uçak ve helikopter filosunu yenileme çabaları, Amerikan yaptırımları nedeniyle engellenmişti.

Geri Dön 20 Mayıs 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN