Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Haziran 2024 Cumartesi

Danimarka Başbakanı Frederiksen'e saldırı

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kopenhag'da saldırıya uğradı. Başbakanın sağlık durumuna ilişkin henüz resmi bir açıklama yok. Saldırgan ise yakalandı.

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen'in Kopenhag'da saldırıya uğradığı açıklandı. CNN'in haberine göre, Başbakanlık Ofisi, Frederiksen'in Kultorvet Meydanı'nda bir kişi tarafından saldırıya uğradığını duyurdu. Saldırganın gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, Frederiksen'in şoke olduğu ancak saldırının ayrıntıları ve Başbakan'ın yaralanıp yaralanmadığı konusunda bilgi verilmedi. Ancak Reuters'ın görgü tanıklarına dayandırdığı bilgiye göre, Başbakanın yaralanmadığı ifade edildi.

Avrupa Birliği'nden kınama mesajları

AB yetkilileri saldırıyı kınadı. AB Konseyi Başkanı Charles Michel, sosyal medya paylaşımında Frederiksen'e yönelik saldırı karşısında öfkesini dile getirerek, "Bu korkakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Tüm düşüncelerim sizinle ve ailenizle birlikte, sevgili Mette. Umarım bu korkunç saldırıyı en kısa zamanda atlatırsınız." dedi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen de sosyal medya paylaşımında, saldırı karşısında şok olduğunu belirterek, "Avrupa'da inandığımız ve uğruna mücadele ettiğimiz her şeye aykırı olan bu alçakça eylemi kınıyorum. Sana güç ve cesaret diliyorum, her ikisine de fazlasıyla sahip olduğunu biliyorum." ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Roberta Metsola da saldırının dehşet verici olduğunu belirterek, "Şiddetin siyasette yeri yoktur. Güçlü kal, Mette!" dedi.

Slovakya Başbakanı da saldırıya uğramıştı

Geçtiğimiz ay da Slovakya Başbakanı Robert Fico silahlı saldırıya uğramış ve hayati tehlike atlatmıştı. Birden fazla ameliyatla kurtarılan Fico, geçtiğimiz günlerde ilk kez videolu bir mesaj paylaşarak kendisini yaralayan saldırgana karşı kin beslemediğini söylemişti.

Geri Dön 08 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN