Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Haziran 2024 Cuma

Zengin, hiç bu kadar zengin olmadı

Dünya'da 1 milyon dolara sahip olan bireylerin sayısı 22,8 milyona yükseldi. Toplam servetleri ise 86,8 trilyon dolara ulaştı.

Fransa merkezli danışmanlık şirketi Capgemini tarafından yapılan bir araştırma, dünyada zengin insan sayısının rekor seviyeye ulaştığını ortaya koydu. Yükselen borsalara yapılan yatırımlar, bu kişileri daha da zenginleştirdi. Araştırmaya göre, en az 1 milyon dolar likit varlığa sahip "yüksek net değere sahip bireylerin" (HNWI) sayısı geçen yıl yüzde 5,1 artarak 22,8 milyona yükseldi. Bu zenginlerin toplam serveti 2023'te yüzde 4,7 artışla 86,8 trilyon dolara ulaştı.

En fazla dolar milyoneri ABD'de bulunuyor (7,4 milyon). Japonya 3,8 milyonla ikinci, Almanya ise 1,6 milyonla üçüncü sırada yer alıyor. Çin 1,5 milyonla dördüncü sırada. En az 30 milyon dolarlık yatırım yapılabilir varlığa sahip süper zenginler, dünya varlıklarının yüzde 34'üne sahip. Capgemini'ye göre, bu süper zenginlerin yüzde 70'inden fazlası kendi çabasıyla zengin olmuş ve yüzde 20'si 40 yaşın altında, çoğunlukla dijital girişimciler.

Artan zenginlik ve eşitsizlik, zenginlerin adil vergi ödemesi gerektiği tartışmalarını da artırıyor. Brezilya ve Fransa gibi ülkeler, G20 ülkelerine, dünyanın en zengin insanları için küresel bir asgari vergi belirlemeleri konusunda baskı yapıyor.

Geri Dön 07 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN